BONA AQUA - 4 – serial feisbucist

bhfnkhg

Șeful Stației SRI Arges – col. Dorel Buzatu – organiză „baza” menită să servească drept Cartier General de acțiune „incognito” lui Ciocârlan într-o crâșmă cochetă de cartier deținută de Doamna Didina P, una din amantele de serviciu a securistului șef de județ.

În prealabil, cucoana dădu afară clienții puțini la număr care își făceau veacul acolo pe motiv că s-a spart o țeavă și este înfundat WC-ul. Dădu liber personalului în „recuperare”, motivând că trebuie să vină un control inopinat de la Sanepid și nu are chef să plătească amendă. Nimeni nu a crezut-o, dar cum gagica avea și locuința lipită de restaurant, cu intrare alternativă din bucătărie, bănuiră că iar vine SRI-ul să monteze flori artificiale în vazele prinse de masă cu șuruburi pe motiv „să nu se verse din greșeală”.

Generalul Ciocârlan inspectă dintr-o privire stabilimentul, se uită în ochii lui Buzatu și dădu aprobator din cap.

- Comandante, ce poți sămi raportezi?

vrfjhsd

- Domnule general, pe Argeș în jos, gârla este supravegheată hidrologic de cei de la ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ ARGEŞVEDEA. Este condusă de ing. BogdanFlorian-GORUNESCU - Director General și dr. ing. Tatiana Maria Diaconu. Unul este membru PSD – „generalul” - și adjuncta este verișoara ministresei de la Mediu, din ALDE. Politic merg pe burtă, nu se mănâncă, ba chiar aș putea spune că sunt suspect de buni prieteni. Nu au mai mult ca alții, adică vilă P+1+mansardă, acareturi cu garaje de 2 mașini, piscină, foișor de 30 mp, curte cu grădină de 1000-1500 mp. Directorul are nevastă medic stomatolog, iar adjuncta are bărbatul în funcție de subprefect. Ăsta a avut o încercare de anchetă la DNA, dar dosarul a încetat subit înainte de a fi fost aprofundat, imediat ce Kovesi a fost alungată cu praștia din copac.

- Mdaa... ne batem capul degeaba. Hai că pe drum mia fătat mintea un plan. Cine e șeful Poliției?

- Chestorul Manglea.

- Băiat bun?

- E de al nostru, de încredere. Fost doi șiun sfert.

- Cheamă-l la un șpriț. Aici și acum!

- Am înțeles să trăiți!  

Buzatu ieși spre bucătărie prin spatele tejghelei barului unde Didina aștepta cuminte ordinele. Îi spuse că trebuie să vină și chestorul Manglea pentru o discuție operativă în trei și o puse să aducă niște țuică de Pitești cu niscaiva mizilicuri alături, măsline Kalamata Gigant, telemea de oi sărată adusă tocmai de la Ocna Sibiului, Salam de Sibiu și niște slană afumată tot de prin zona Dumbrava Sibiului.

- Da ești fana sasului dragă, că ai numai preparate de acolo?

- Și da și nu, dar îmi spune mie inima că fiind în campanie, deja poate sămi calce pragul și vreau să-i rup gura, că știu de la nepoata Delia că e mort după slana de acasă cu ceapă roșie muiată în sare grunjoasă.

- Bine Didino fata moșului, pregătește niște fripturi din ceafă de porc cu cartofi țărănești la cuptor, varză murată dacă ai și mai apoi vedem cum decurg ostilitățile.

Îl chemă pe Manglea spunând că un șef mare din București vrea să-l vadă și să se prezinte imediat la Didina la fabrică.

- Vasile, vino repede, că ștabul e însetat și flămând și nu vreau să se enerveze așteptândute.

- Dar tocmai voiam să mergem cu nevastămea la o nuntă la niște fini de botez!

-  Păi să amâne nunta, nu mă interesează, da tu apari aici în zece minute! Dacă... bineînțeles ții la cariera ta!

-  Am înțeles...

„Dumnezeii mamelor voastre!”nu mai fu auzit de colonelul Buzatu, care încheiase convorbirea brusc.

(va urma...la urma urmei!)

G. MIHAILA

                                                                                             

 

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?