TO BE OR NOT TO BE CLOSE/OPEN? THAT IS THE QUESTION!

dhgff

Reporter: „Domnule Președinte, ați decis închiderea piețelor în aer liber în timp ce supermarketurile rămân deschise. Întrebarea este: nu vă este teamă de supraaglomerare? Toți oamenii care mergeau în piețe... să se îndrepte acum spre supermarketuri? În plus, problema agricultorilor care rămân fără surse de existență?”

Klaus, președinte aflat la al doilea mandat și Carpat al Gândirii: „Mulțumesc că ați ridicat această problemă. Ăăăă... aseară am vorbit despre măsuri mai degrabă generic... (gest cu mâna ca și cum ar opri mulțimea care se îndreaptă către el, n.n.)... mai ales eu, în deschiderea ședinței de guvern... și, într-adevăr, am vorbit despre închideri de piețe și târguri! Însă (stă cu ochii în tavan, încercând cu greu să se adune, căci e în-fi-o-ră-tor să n-ai tu răspunsurile scrise de altcineva și să trebuiască să te descurci de unul singur, n.n.) discutând mai ...în... detaliu cu guvernul... aceste... chestiuni am ajuns la concluzea că probabil soluțea cea mai înțeleaptăăăă... ar fi să se închidă piețele care sunt în spații închise și să se lase (dă din cap ca și cum ar căuta chiar și el să înțeleagă ce spune, n.n.)funcțʹoneze (deci să rămână deschise, n.n.), dacă lucrurile nu se agravează..., piețele în spații deschise... fiʹndcă este toamnă... sunt micii agricultori care acum vor să vină să-și vândă produsele (gest generos cu mâna ca și cum i-ar invita să vină și să vândă, n.n.)... este perʹoada în care foarte mulți români își fac proviziʹle ... pentru iarnă... și-atunci piețele în spatii des-chi-se , piețele tradiționale țărănești (dă din cap a încuviințare, n.n.) vor rămâne deschise ... Sigur și-aici trebʹe respectate cu sfințenʹe normele... evident, vor fi verificări și acolo unde vedem că nu se poate, vom lua măsuri mai DU-RE!!!” (scrâșnet plăcut din nenumăratele măsele, răspuns la întrebarea reporterului DIGI 24, la sfârșitul vizitei în Maramureș, 6 noiembrie 2020)

hdghdfgv

.....................................................................

Păi, da! Să se închidă ce-i închis și să se deschidă ce-i deschis! Ce-i dragă, atât de greu de priceput? Dar ce dracului ne facem cu supermarketurile care deși sunt închise rămân deschise și cu târgurile care deși sunt deschise rămân închise? A fi sau a nu fi închis dar deschis... deschis și totuși închis... Iată întrebarea... ăăăă.... întrebările!

LUMINITA ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?