BASUL LUCOVID ORGAN – MARE SUCCES ÎN „BARBIERUL DIN SEVILIA”

fbndhhgg

MOTTO: „Am rămas destul de decident” (excelența sa, președintele României, Klaus Werner Iohannis, conferință de presă la Palatul Cotroceni, 21 octombrie 2020)

.....................................................................

Realitatea este că ne cam așteptam de la Klaus să rămână „destul de decident”. Căci el este și destul de inflexibil și destul de implacabil și destul de ireversibil și destul de iremediabil și destul de inevitabil...

Întrebat, la ultima conferința de presă, din 21 octombrie 2020, dacă în continuare opțiunea sa pentru viitorul premier, rezultat din alegerile care încă nu s-au petrecut, va fi tot Ludovic Orban, „destul de decidentul” a zis că DA.

Și nici nu ne așteptam la un altfel de răspuns... căci TEATRUL LIRIC PENELIST e acum în plină desfășurare: de la neuitata UVERTURĂ „Ciiineee eeesteee geneeeraaalul?”,  atacată în forță de  Ludovic, au urmat ACTELE guvernamentale cu moț, adică desfășurări de mare talent, cu TABLOURILE lor atât de grăitoare (portretele lui Raluca Turcan, Monica Anisie, Ion Ștefan, Bogdan Gheorghiu, Vasilică Cîțu, Violeta Alexandru, Costel Alexe etc.), fiecare cu NUMĂRUL și cu ARIA lui, soprane și soprani, tenori și tenoare, bași și ... și... mă rog... din care a rezultat aproape firesc DUETUL dintre Klaus și Ludovic Întâiul, cel care tinde să devină Ludovic Permanentul, având în spate CORUL pupincuriștilor din partid, presă și societate civilă, acel cor mereu apt de MIMICĂ, RECITATIVE și PAȘI!

Cea mai iubită arie din spectacolul de neuitat a fost interpretată de sopranul Ludovic, în 26 iulie 2020,  pe următorul LIBRET: „România are cea mai performantăăă/ (interpretare: mezzo piano, n.n.) conducere din ultimii 30 de aniiii...” (interpretare: subito, n.n.)... „Suntem primul guveeeern de după 1990/ format din profesioniști, incoruptibiiiili,/ cu viziuuuune și cu soluții fezabileeee!” (interpretare: fortissimo, n.n.)... „Vom lărgi atribuțiiiiile Președinteeeelui” (interpretare:  pitzzicato, n.n.) ...„Apreciez activitatea guvernului că fiind excelentăăăă/ dovada este că depășiiiiim 40% în sondaje (interpretare: forte, n.n.) / cu 10% mai mult decât aaaanul treeeeecut (interpretare: diminuendo, n.n.)"

Nu se știe de ce, dar numeroși spectatori dintre cei aflați în sală, pentru a se bucura plenar de grandioasa operă de la „SCALA” PALATULUI, au început, chiar după debutul primului act, a deborda îmbelșugatele mese de seară... și mai debordează și-acum...

LUMINITA  ARHIRE

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?