BABELE NU ÎNTELEG NIMIC !

ujyhftftgy

E una vedetă pe aici, care ia mii de like-uri si care a scris o postare la care de asemenea a luat mii de like-uri, în care concluzionează că "babele nu înțeleg nimic". Ce vorbesti, Franz?

Babele nu înțeleg nimic? Ce urât! Afirmația e făcută legat bineînțeles de cum a suferit ea în România. Că a luat credit în franci elvețieni și au mărit elvetienii de 4 ori ce avea de dat.

Păi o babă de aia care "nu întelege nimic" nu ar fi făcut niciodată asemenea greșeală. Babele se întindeau cât le era plapuma si nu s-ar fi împrumutat la bănci nici dacă puteau.

Ca să nu mai zic că babele știu, spre exemplu, să spele mortul si să îl așeze în sicriu. Nu știu câți dintre ăstia care se uită superior către "babe" pot face treaba asta demn. Si să facă apoi rânduiala șapte ani. Si să se scoale la 3 dimineata încă 7 ani și încă 7 ani, din generatie în generație, să se ducă la tămâiat mormintele celor plecați. Asta înseamnă respect.

Demnitate și respect. Puterea de a trece prin vremuri mult mai grele decât acum, cu demnitate și respect, aia au avut babele, mai presus de a merge în vacanță la all-linclusive si tot ce implică azi viața de nebabă.

Respect față de înaintași aveau babele până la obsesie. Pentru că babele nu ziceau nimic nici de mamă, nici de mama-mare, pentru simplul motiv că au fost mamele din neamul lor.

Ce curioasă sunt cum or îmbătrâni ăștia care au greață de bătrânețe. Dacă or apuca-o, că nu e obligatoriu.

 Si mie un lucru îmi e clar: când n-o să mai avem babele astea, care știu că astazi ne salutăm cu "Hristos S-a Înălțat", dar despre care își închipuie unii că nu înțeleg nimic, deși ele sunt babe mărturisitoare ale lui Hristos, atunci putem să închidem ușa. Fiindcă nici măcar nu ne vom mai numi România, nici numele nu ne va râmâne.

Si totusi, de Moși, nu e loc de coșuri în biserică. România e usor diferită de ce scrie pe FB una care se crede vedetă despre "babele care nu înțeleg nimic". Politica ne desparte. Străbunii, pe care e mai presus de viață să îi pomenim, ne unesc. 

      Cristina Leordeanu                      

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?