AVEM CE AM POHTIT, BA CHIAR CU MULT MAI MULT!

duhfgfg

Dar poate că asta vă place...

Poate că asta a fost lumea la care ați visat -cu dansul șobolanilor în vitrina pentru produse de patiserie a supermarketului... cu mormanele de gunoaie de pe străzi printre care foiesc aceiași șobolani competitivi - un popor de învingători urbanizați care mai au un singur lucru de învățat pentru a lua în stăpânire capitala europeană, București: cum să traverseze strada pe zebră, frumos, disciplinat, pentru ca să nu-i mai strivească mașinuțele voastre care cer să fie „alăptate” la fiecare 150 de kilometri  și trotinetele voastre electrice iresponsabile, ucigașe de rozătoare nevinovate deoarece sunt incapabile să-i ocolească.

Poate că acesta v-a fost visul secret: apa caldă distribuită că parcimonie... căci acum nu mai puteți ieși cu ligheanele în stradă, împreună cu doamna Violeta Alexandru, căreia părinții i-au spus, la vârsta potrivită: „Nu FI-REA”, pentru că ligheanul nu mai este un moft excentric, ci a devenit un obiect indispensabil igienei zilnice personale.

Poate acesta-i parfumul pe care îl așteptați... odorul inegalabil de gheenă necurățată, de tomberon răsturnat în drum, de sac de polietilenă, găurit, din care zemurile se preling pe trotuare, în neștire... înlocuind mireasma aceea unică, de pe vremea studenției mele, pe când mergeam pe străzile vechi ca vrăjită, căci primăvara se-ngâna cu vara și teiul înflorit... și iasomia ... și tufele de caprifoi îmbrăcând gardurile... ce oroare!!!

Poate că asta ați dorit... să strige ăștia la voi când încercați, timid, să întrebați ceva. Să vi se arate explicit că sunteți inferiori, lipsiți de importanță, proști și ignoranți iar folositori să deveniți doar când votați și când tăceți. În schimb, poate că vă bucurați sincer când un senator liberal (!!!, n.n.) cu moaca lui de boxer, cu aerul lui de milițian ratat, cu privirea lui „în toate părțile” și cu determinarea lui de „gorilă” a lui Cîțu le spune celorlalți,  printre măsele, că o să primească bani de investiții când Oltul n-o să mai fie „județ roșu”!

Poate că ați dorit dintotdeauna să vă conducă o COALIȚ'E DE SUCCES, căreia nu-i vor ajunge cei patru ani de mandat pentru ca să-și împartă funcții și sinecuri și vă asigur că fiind atât de ocupați nu vor mai avea timp să mai și guverneze; poate că v-ați dorit mereu ca Avocat al Poporului un fost procuror propus de UDMR, căci altfel nu se poate, deoarece dacă băieții de la UDMR nu primesc „avocatul”, nici băieții de la PNL-USRPLUS nu primesc votul pentru eliminarea SIIJ-ului. Adică, exact ca-n bancul sinistru, cu canibali: „...cine nu papă bătăturică, nu primește nici ochișor...”

Poate că dezideratul vostru a fost acest stat liberalo-userist care să numere orătăniile din ograda săracului blagoslovit de doamna Turcan cu intolerabila pensie de 800 de lei și care stat, printr-un desant bine gândit, să caute găinile de ouă și capra de lapte pentru a demonstra că se poate trăi boierește și cu mai puțin de-atât! Poate că v-ați dorit din suflet să vă uitați în ochii doamnei Turcan și să o credeți, când vă spune că va reforma sistemul de pensii și de alocații numai și numai în favoarea voastră, pentru că doar dânsa știe cum arată binele vostru plenar.

Poate îi credeți pe ipocriții ăștia când vin cu bicicleta la birou în „vinerea verde”... și sting lumina, o oră pe an, de ZIUA PĂMÂNTULUI... la fel cum îl credeți și pe Klaus-biciclistul, îmbotnițat și încaschetat, fără să puneți în balanță jumătatea de oră de velo-plimbare pe săptămână - ca reclamă pentru proști - și uriașul cortegiu de weekend, care poluează Valea Oltului mai rău decât flatulențele tuturor Joianelor de pe traseu, de două ori pe săptămână!

Poate că încă vă mai închipuiți  că Ordonanța 13 era nenorocirea voastră, iar nu cele de mai sus. Că așa v-a spus Barna - un băiat „cu toate țiglele pe casă” la propriu, doar l-ați văzut montând țigle pe acoperiș, în timpul liber!!! -  el fiind idealul unei generații care tastează pe laptop fără să-l atingă și merge în natură, unde nici țipenie  de om nu există, scrutând, cu masca pe figură, nemărginirea!

Și, în sfârșit, poate că v-ați dorit mereu să vă vaccinați în altarul Bisericii Negre, în divinul sunet al orgii și acum o puteți face. E drept că nu știu dacă se va instala tot acolo și un grătar cu mititei sfârâind, pentru o satisfacție intelectuală completă, dar cred că normal așa ar fi... căci de la FUGA LUI BACH la MARATONUL VACCINĂRII e doar un pas!

Dacă aceasta este lumea voastră... hey! enjoy-it! Dar nu încercați să mă convingeți pe mine, care nu vreau să trăiesc toate astea, că așa arată binele și frumosul!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?