ANALIST EXPERT ÎN CONSULTANTA

picture

Nu știu de ce, dar, de la un timp, s-a umplut societatea românească de analiști, consultanți și experți... de exemplu, dacă apar pe ușa principală doi ANALIȘTI, unul politic și unul financiar, sigur pe ușa secundară apar doi CONSULTANȚI: unul financiar și unul politic... iar în cameră e plin de EXPERȚI – ăștia sunt utilizabili la orice , d-aia se și spune: „cetățeni, domnii de față au EXPERTIZĂ, nu glumă...”

Cel mai simplu e „să ai expertiză”- de obicei e suficient ca măcar unul din aceeași încăpere cu tine să creadă că ai așa ceva. Nu-i nevoie să citești nimic, nu-i nevoie să te pricepi la nimic, dar e nevoie să vorbești apăsat și cu voce joasă. De exemplu, Dacian Julien Cioloș a pus degetul pe madam Cristina Guseth pentru ministerul Justiției pe bază de „expertiză”: "Eu am nominalizat-o pe doamna Guseth pentru că, chiar dacă nu e jurist, E UN EXPERT care cunoaşte foarte bine domeniul şi vorbim de un post de ministru, nu de un post de expert în minister"( GÂNDUL, 16 noiembrie 2015) . Acum, eu nu știu... dânsa o fi făcut școala primară de experți prin corespondență și o fi repetat clasa de mai multe ori ... e posibil. Dar, gândiți-vă , prieteni, văzând cu ce anume se ocupă domnul Tudorel Toader, că „experta ” în telecomunicații Guseth ar fi fost în locul lui. Adică, de câte ori îl certați în gând pe Tudorel, că-i prea molcom, amintiți-vă de Guseth ieșind din cortul conjugal , în care și-a petrecut noaptea cu Monica Macovei.

Altfel, dacă scrii mult și neglijent, dacă n-ai nici o idee, dacă, în general, pui întrebări și nu dai nici un răspuns, dacă totul te surprinde și nu ai puterea să-ți explici nimic, dar ai pălăriuță, înseamnă că ești ANALIST și te cheamă Stelian Tănase. Stilul literar al domniei sale acesta este: „...Surpriză. Nu s-a întîmplat cf. presupunerilor și nici cf. asa ziselor știri venite pe surse...Jucăria nu a fcț. și de data asta ... Nu am o explicație valabilă pentru acceptul său neașteptat de aseară. Episodul este o enigmă.” Să nu credeți că este un accident - el nu are explicații valabile pentru nimic, și e necontenit uimit de întâmplările din jur, care-l prind mereu nepregătit, cam cum prinde prima zăpadă guvernările din România.

În schimb, pentru a fi consultant politic, trebuie să știi cel puțin să stai picior peste picior, să ai un aer gânditor și să te numești Cosmin Gușă. Pe 23 ianuarie 2017 , dânsul spunea: ”Dacă subiectul legat de grațiere se va tranșa cu DA, dacă PSD își va asuma ordonanțele, vom avea o perioadă de luptă la baionetă, în stradă, atât între susținători, cât și între oameni din instituțiile statului. Vor lucruri spectaculoase. Va fi cu sânge pe pereți'”. Ei, n-a fost cu „grațierea”, domnuʹ Gușă, dar , la un moment dat, a intrat în vigoare legea prin care deţinuţii încarceraţi în condiţii precare beneficiază de şase zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate. Nici o picătură de sânge pe pereți n-am văzut... nu s-a mai speriat poporul că scapă mai repede din pușcărie femeile gravide și oamenii peste 60 de ani. Care beneficiau de reduceri de pedepse și în blestematele ordonanțe. Abia când i-a anunțat FACEBOOK-ul că e jale cu „recursul compensatoriu” haștag rezistenții au observat și ei problema.

Ca să nu vă mai spun că dacă ești simultan analist și consultant financiar, dacă ai „expertiză”, dacă vorbești la foc automat și dacă ai privirea vioaie a pârșului cu coadă stufoasă, trebuie să fii Radu Soviani ...

De aceea m-am gândit să mă recalific... mă fac analist expert în consultanță. Sau expert consultant în analiză. Sau consultant analist în expertiză. Pe-acolo...

P.S. Persoana din fotografie e o electronistă și o telecomunicaționistă care ar fi ajuns cu siguranță MINISTRU AL JUSTIȚIEI în România, dacă desemnarea s-ar fi făcut cam la fel cum s-a făcut la Bruxelles pentru procurorul general al UE.

LUMINIŢA ARHIRE

"Nominalizarea Cristinei Guseth, care asa cum presa a scris nici macar nu are studii juridice, a provocat stupoare in randul judecatorilor si procurorilor. Asta din cauza afinitatilor si legaturilor politice ale celei propuse sa-i ia locul lui Robert Cazanciuc, in special cu fosta ministresa a Justitiei, Monica Macovei, dar si din cauza legaturilor cu miliardarul George Soros." Citeste mai mult: Oamenii din Guvernul Soros

poza

TEHNOCRAȚIE SAU LOZ ÎN PLIC? (Video)

 

Video

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags