AMNISTIEREA GRAVIDELOR ÎNSARCINATATE PROASPAT SI A MORTILOR VII

DJHFTGYG

Cu dedicație specială pentru doamna Doina Crisanta Ilie : am scris acest text pe 18 ianuarie 2017, când încă nu începuse nebunia ieșirilor în stradă împotriva criminalei Ordonanțe 13. Eu am citit-o, dumneavoastră ați citit-o, dar ăia din stradă nicidecum. Totuși, ei au avut câștig de cauză...

===============================================================

 

De dimineață, pe toate posturile de televiziune , la radio, în presa vopsită dar și în cea nevopsită, toată lumea se agita și se dădea cu capul de pereți că vine-vine grațierea și-or să scape de diverse pușcării „penalii” lu ‘ Klaus.

Dacă doriți să revedeți „FESTIVALUL PROSTIEI” , vă fac un scurt rezumat:

Marți, 17.01.2017, ora 17: 04, la HOT NEWS.ro, sub semnătura lui Dan Tapalagă, se sună adunarea: „…ALERTA SURSE :   „Guvernul va adopta miercuri Ordonanța de Urgență cu modificări importante în legislația penală/ Vor fi grațiate o serie de pedepse și dezincriminate fapte (amnistie mascată)… Potrivit surselor HotNews.ro, ar urma să fie grațiate o serie de pedepse. Pe lângă grațiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislația în ce privește abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, conflictul de interese și instituția denunțătorului (…) OUG-ul are avantajul de a intra instant în vigoare, cu efecte DEVASTATOARE care nu mai pot fi oprite chiar dacă ordonanța pică ulterior la Curtea Constituțională”.

Inutil să vă spun că „știrea” e un „urechism” ca la mama lui.

Dar, odată aruncată piatra în apă, o pleiadă de deontologi, în cascadă, se reped să explice, pe înțelesul tuturor, filozofia imersiunii rocilor într-o materie inodoră, incoloră și insipidă. ZIARE.com, EVZ, REVISTA 22… un evantai de chițăieli și gemete, de trosnituri cu fundul de pământ, și tot atâtea exerciții de tragedie antică…

Acesta a fost debutul.

Primul care o ia în freză, dar nici nu ne așteptam la altceva, este Președintele.

Trupa de comando numită KWj descinde în forță în Guvernul României, pregătită să oprească pe orice cale  grațierea gravidelor și a bolnavilor de cancer. Surpriză! subiectul GRAȚIERII și MODIFICĂRII CODULUI PENAL nu este pe lista ședinței de guvern. Cum mobilul desantului devine din ce în ce mai incert, Klaus încearcă să dreagă busuiocul într-un fel nemaiîntâlnit la sasul nostru mioritic : se apucă să laude, având în minte nu se știe exact ce anume, Guvernul, adică acel Guvern pe care nu poate să-l sufere: „Este prima dată când particip la o şedinţă de Guvern. Am decis în această dimineaţă să-i fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuţie foarte serioasă şi cu concluzii consensuale, după care domnul prim-ministru m-a invitat să particip şi să prezidez această şedinţă de Guvern. Cu această ocazie, daţi-mi voie să vă spun că sunt foarte mulţumit de felul în care vă faceţi datoria şi pentru mine este o onoare să fiu aici împreună cu dumneavoastră…”

Dar Klaus nu rămâne mult timp singur cocoțat pe țuguiul movilei de stupiditate; numaidecât sar și alți importanți și celebri, ca să-i țină de urât.

Codruța Kovesi (Procuror-Șef DNA) : „…Am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei într-un cadru instituţional …ocazie cu care domnul ministru a promis ferm că orice modificare a legii se va face, atât a Codului Penal, a Codului de Procedură Penală sau a oricărei legi care ne influenţează activitatea, va fi discutată în sistem. Văd că şi-a încălcat această promisiune. De fapt mă aşteptam. Mă aşteptam. (…) În acest moment, eu mă îndoiesc de buna credinţă cel puţin a ministrului Justiţiei, care a promis că astfel de proiecte vor fi discutate înainte, nu după. Mă îndoiesc că este de bună credinţă. Şi dacă este doar o clarificare, de ce se lucrează în secret? De ce se lucrează noaptea şi nu are nimeni acces la aceste proiecte? ”

Augustin Lazăr (Procuror Șef ÎCCJ) : „…Nu as dori sa comentez acest fapt pentru ca nici nu este foarte clar daca este asa, fiindca am vazut si alte variante in care anumite montaje au fost facute pentru a servi unei emotii colective care se produce in aceste zile, din pacate, in Romania, pentru a sustine acest proiect de lege (grațierea, dezincriminarea unor infractiuni – n.n.) PENIBIL, care este sustinut de o emotie colectiva care este clar ca e generata (!!!)”.

Cristina Tarcea (Președinte ÎCCJ) , ieșind de la CSM, unde proiectul de Ordonanță fusese trimis de dimineață, fără să fi citit proiectul Ordonanței, întrebată dacă proiectul de OUG privind grațierea pare a fi „cu dedicație”, dă și ea un răspuns năucitor : „…Dacă mă iau după tot ceea ce s-a discutat în spațiul public, așa pare a fi…(!!!!)”

Văzând cum îi iau fața importanții ăștia, s-a mobilizat și a ieșit pe burtă, din tufișuri, OPOZIȚIA! recte detașamentul Dan Nicușor + Bușoi Cristian, că e sub demnitatea mea să vă semnalez și ce-a scris pe Facebook duduia Alina Gorghiu.

Dan Nicușor (care, în timpul liber a pregătit și o manifestație în Piața Victoriei, așa, de control…în caz că…): „…Unul din obiectivele principale ale PSD este să îşi salveze într-un fel sau altul colegii penali de puşcărie…Ceea ce s-a întâmplat azi a avut toate caracteristicile a ceea ce s-a numit în decembrie 2013 «marţea neagră»: un proiect de care n-a ştiut nimeni, care urma să fie adoptat în maximă viteză, în vreme ce liderul partidului care ar fi responsabil de asta era plecat din ţară…”

și:

Bușoi Cristian ( pe care nu l-a dat niciodată inteligența afară din casă și care nu scapă nici un prilej să-l mai pupe oleacă, pe rotunjimile posterioare, pe Klaus) : „… Preşedintele Iohannis a oprit o acţiune pe furiş a guvernului legată de amnistie şi graţiere…Prezenţa preşedintelui Iohannis la guvern a fost deci un factor de temperare a unei acţiuni guvernamentale dacă nu incorecte, atunci cel puţin grăbite şi lipsite de temeinicie…”.

Pe la prânz, auzind că va fi revoluție în Piața Victoriei, ziarele titrau că se înmulțesc forțele de ordine, ca să apere Guvernul de societatea civilă furioasă, acea societate civilă care vrea ca gravidele , bolnavii de cancer, oamenii în vârstă și cei care au în întreținere copii sub cinci ani - adică beneficiarii direcți ai Ordonanței -  să crape în pușcărie, că așa le trebuie!

Orice asemănare cu povestea PROSTIA OMENEASCĂ scrisă de Ion Creangă într-o altă conjunctură istorică, poveste în care două femei se tânguiau că o să-i cadă în cap copilului sugar drobul de sare, nu este, credeți-mă, deloc întâmplătoare!

LUMINITA  ARHIRE                                                                                                                                        

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?