„AMINTIRILE MA CHINUIESC” ... „OOOOOF, VIEAȚA MEA!”

aodujhgd

Chiar despre „amintirile” de pe Facebook vreau să vă vorbesc. Și despre naivitatea mea. Când Suckerbleg îmi arată ce-am publicat în anii trecuți recitesc și comentariile. Și dau peste vechi „prieteni”, fie-le blockul veșnic, pe care i-am apreciat, ne-am distrat copios împreună, persoane culte, cu simțul umorului, spirit vivace și vorbele la ele. Mă legasem afectiv, am strîns relația, am vorbit la telefon ...

Mi-a luat un an ca să descopăr că unul era antisemit înfocat, altul pur și simplu sociopat și, ce m-a durut cel mai mult, o îndârjită susținătoare a tot ce era mai detestabil în politica românească.

Am citit pe la prieteni o chestie la care n-am ripostat pentru că detest stările conflictuale, cum că „e interzis” a se strica prietenii din cauza opiniilor politice. Ba, cred că este un foarte puternic motiv pentru un „divorț” definitiv și irevocabil, pentru că opiniile (de orice fel, dar mai ales politice) sunt cele care ne definesc, spun multe despre caracterul unei persoane.

Nu pot decât să regret timpul și sentimentele investite.

Aaaaaa ... dacă m-am învățat minte? Evident, nu!

ANA-MARIA HOMEAG

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?