AMINTIRI DIN COPILARIA MARE...

jdhsdfsfd

Un prieten din listă a publicat fotografii din Parcul Romanescu și m-a pălit nostalgia. Și amintirile!

Eram în vacanță la tata, în Craiova. Mă pescuiește de la gară și pe drum îmi face instructajul: „Vezi că am un câine nou, un lup puternic și foarte rău cu străinii. Să nu te duci glonț la el, lasă-mă să vă fac cunoștință pe îndelete, până te acceptă!”

Bagă mașina în garaj și când iese își vede progenitura cu lupul în brațe! Își amintește brusc de relația fie-sii cu rasa canină, râde și intră-n casă.

Peste două zile, îl informez că am programat o plimbare cu CIF prin Parcul Poporului, că așa-l chema pe atunci. Știa că orice împotrivire este inutilă, așa că aprobă pozitiv!

Ajungem în parc, ne plimbăm fără incidente, până ajungem lângă lac... Pe care lac, se plimbau grațioase niște lebede. Ori că lebedele, ori că o baie ... nu știu ce l-a atras pe golan că și-a făcut vânt, mi-a smuls lesa din mână și a plonjat în apă. O ia băiatul voinicește (de fapt câinește) după lebăda cea mai apropiată, ignorând zbieretele mele disperate. Care zbierete au atras imediat atenția celorlalți plimbăreți!

Și-a început circul, după cum urmează: CIF, gata, gata, să ajungă lebăda, plescăia din bot. Scârba de pasăre înota calmă și când se apropia pericolul prea tare, dădea din labe de două, trei ori și se propulsa câțiva metri mai departe, după care-și continua liniștită plutirea diafană. Javretele, hotărât să mănânce bâzdâgania, călca apa mai îndârjit! Și tot așa, de câteva ori, până când, epuizat, iese la mal și vine la mine spășit.

În tot acest timp, pe mal, galerie! Fetele țineau cu pasărea, îndemnând-o chirăind să fugă de golan. Băieții au fraternizat in corpore cu agresorul, strigând cunoscuta lozincă „(Prinde-o) băăăăă!”.

Bine, ei nu ziceau „prinde-o”, dar nu pot cita exact, că poate citește și minoru!

Una peste alta, ne-am întors acasă satisfăcuți. CIF de baia inopinată și eu de cele două-trei halbe rase pe terasa parcului.

Dacă vă întrebați, numele corect al câinelui este C.I.F., de la Curent de Înaltă Frecvență, că și tata avea talent la ales nume de patrupede!

ANA-MARIA HOMEAG

Tags

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags