AMINTIRI DIN COPILARIA MARE...

jdhsdfsfd

Un prieten din listă a publicat fotografii din Parcul Romanescu și m-a pălit nostalgia. Și amintirile!

Eram în vacanță la tata, în Craiova. Mă pescuiește de la gară și pe drum îmi face instructajul: „Vezi că am un câine nou, un lup puternic și foarte rău cu străinii. Să nu te duci glonț la el, lasă-mă să vă fac cunoștință pe îndelete, până te acceptă!”

Bagă mașina în garaj și când iese își vede progenitura cu lupul în brațe! Își amintește brusc de relația fie-sii cu rasa canină, râde și intră-n casă.

Peste două zile, îl informez că am programat o plimbare cu CIF prin Parcul Poporului, că așa-l chema pe atunci. Știa că orice împotrivire este inutilă, așa că aprobă pozitiv!

Ajungem în parc, ne plimbăm fără incidente, până ajungem lângă lac... Pe care lac, se plimbau grațioase niște lebede. Ori că lebedele, ori că o baie ... nu știu ce l-a atras pe golan că și-a făcut vânt, mi-a smuls lesa din mână și a plonjat în apă. O ia băiatul voinicește (de fapt câinește) după lebăda cea mai apropiată, ignorând zbieretele mele disperate. Care zbierete au atras imediat atenția celorlalți plimbăreți!

Și-a început circul, după cum urmează: CIF, gata, gata, să ajungă lebăda, plescăia din bot. Scârba de pasăre înota calmă și când se apropia pericolul prea tare, dădea din labe de două, trei ori și se propulsa câțiva metri mai departe, după care-și continua liniștită plutirea diafană. Javretele, hotărât să mănânce bâzdâgania, călca apa mai îndârjit! Și tot așa, de câteva ori, până când, epuizat, iese la mal și vine la mine spășit.

În tot acest timp, pe mal, galerie! Fetele țineau cu pasărea, îndemnând-o chirăind să fugă de golan. Băieții au fraternizat in corpore cu agresorul, strigând cunoscuta lozincă „(Prinde-o) băăăăă!”.

Bine, ei nu ziceau „prinde-o”, dar nu pot cita exact, că poate citește și minoru!

Una peste alta, ne-am întors acasă satisfăcuți. CIF de baia inopinată și eu de cele două-trei halbe rase pe terasa parcului.

Dacă vă întrebați, numele corect al câinelui este C.I.F., de la Curent de Înaltă Frecvență, că și tata avea talent la ales nume de patrupede!

ANA-MARIA HOMEAG

Tags

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Featured

JIGODIILOR !

Ne-ați momit si chemat la oraș, ne-ați spus ca trebuie sa apreciem confortul... tehnologia... acum ne spuneți ca trebuie sa reducem confortul, ca suntem prea mulți... eram 23 mil in 1989... si aveam loc toți... azi nu suntem nici 16 mil, dar suntem în plus...