AM CRAVATA MEA, DE PIONIER!

mfhdgdjkfchfg

Cân’ vrei sî ti râzi șî n-ai di ci, intră pi TELEEMOLDOVA!

Eu așa fac. Pur și simplu, n-ai cum să nu găsești ceva de râs. Este cel mai ridicol canal Tv care are probabil licență de emisie de la CNA. Este – după cum probabil știți cu toții – un canal Tv de „realizator”, așa cum există spre exemplu cantautori. Aici îl vei găsi obligatoriu când nu-i plecat „pe teren”, prin Moldova de dincoa’ de Prut, sau de dincolo, pe veșnicul pionier al activismului televizat, BETRICA FRĂSUILĂ ot Piatra Neamț, ot Chișinău, ot Iași...

Acum treizeci de ani arăta exact ca azi, adică era la fel de bătrân la față și copil la minte.  Mi-l amintesc din anii 70, când frecventam „Stud-barul” de la Casa Studenților și unde Betrică era slujbaș cu gura și activist al C.J. UTC Iași. După „revoluție”, când se crease acel vid de putere și mulți am rupt carnetele roșii de partid sau UTC, Betrică Frăsuilă a fost în eclipsă de lună și de soare. Dar a dat Bunul Dumnezeu și Ticușor Isari a primit de la fra’su, din America, scule, să pună de un post „independent” și local de televiziune. „Ori a învins democrația, ori ce mama dracului?”

Și de atunci până azi, în zilele noastre, Betrică și-a găsit menirea...

Asta acu n-ar fi nimic, pentru că are și azi aceeași minte de acu 33 de ani, dar măcar atunci s-o fi avut!

Apare la „canalul lui” unde este - începând de la Director General, portar, secretară cu mustață, șofer, recuzitier, garderobier, crainic, realizator, pompier, barist la ceai și cafea pentru invitați, ospătar, sunetist și câte meserii și specializări mai vreți voi să fie într-un post de televiziune – de toate la un loc! Capabil om!

Betrică este inconfundabil, este „sâsâit” și peltic, are o dicție antiTv, dar o ambiție și o anduranță, de invidiat! Mai este și Director Comercial și agent publicitar, cunoaște date mai mult decât Wikipedya, pe orice domeniu îl întrebi!

Un singur lucru nu face Betrică Frăsuilă: nu este și operator de imagine, pentru că acolo nu poate el să se filmeze singur și să transmită, ca și asta ar fi! Vorba lui Gică: „tu centrezi, tu dai cu capul!” Măi oameni buni... totuși așa un talent multiplu și complex precum Betrică, nu poate suporta cravata legată regulamentar la gât! Nu mai contează acum că Omenirea a schimbat în trei decenii mai multe modele de cravate bărbătești, că s-a trecut alternativ la cele înguste, panglică, la cele normale, în culori sobre, sau înflorate, cu batistă identică la „butonieră” sau cu papion, Betrică NEMA!

A rămas cu cravata făcută cadou când a împlinit el 20 ani de la regizorul Împăratu, de la Casa Studenților! Ăla i-a făcut nodul și de atunci o lărgește când o trage pe gât sau o scoate, că oricum nodul nu știe să-l facă! Degeaba a venit moda de la Președinte la lopătarul care astupă șanțuri, cu gâtul „dezblehuiat”, cu nasturele de la gât descheiat, că Betrică se simțea ca în pielea goală!

Prin urmare, poartă aceeași cravată „vintigi” de treij’ de ani, cu nodul cât pumnul lui Ghiță Mureșan, dar cu nasturele de la cămeșă descheiat la gât și cravata „lărgită”... Ar vrea să fie și în rând cu lumea asta, a oamenilor politici care imită corporatiștii, dar parcă îi este jenă să lepede paftaua aia lată cât apa Prutului!

Când te uiți la TELEMOLDOVA sau la TELEM – că aproape nu este nicio diferență – vezi cum se rotesc în acvariul de sticlă aceiași carași bătrâni, aceleași plătici trecute bine de prima tinerețe, doar că au azi „notorietatea funcțiilor dobândite” în timp și de care nu vor să se lepede să mai lase și pe alții mai tinerei, să se afirme. Sunt permanent pe-o fugă de la un canal la altul, când moș Dobre Traian, când Adi Cristi, când pictori pescari în ape tulburi, sau poeți trecuți de a patra tinerețe, când medici neclintiți de pe funcții din timpuri imemoriale...

Mai nou, Betrică Frăsuilă se laudă că „s-a mutat în casă nouă”, adică într-un sediu mai spațios. Cine îi plătește chiria? Cine îi asigură lui și operatorului său salariul minim pe economie? Enigmă. Plahotniuc? KGB? Pinalti? Acu, omul emite și în Republica de peste Prut, după ce a stat vreo trei decenii la Piatra Neamț, de unde a fost ușuit probabil pentru concurență neloială, de către hienele de la ProTv...

Masa aia de birou la care iau loc pe rând cei 7 invitați prin rotație, este se pare un birou avut de Florin Ghețău la „Linia Întâi”, la TELEM, acu vo 12 ani, căruia i-au mai adăugat un placaj traforat de elevii de-a patra de la „Școala Trei Ierarhi”.

Ieșeni, suntem ceea ce arătăm că suntem, suntem niște târgoveți expirați și prăfuiți, ca și canalele locale de videochat, numite pompos, TELEM și TELEMOLDOVA !

GABI MOLDOVEANU

 

Video
Tags

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags