„ALEA IACTA EST!” - „LES JEUX SONT FAITE!” SFÂRSITUL SUPREMATIEI NATO!

nfhfghhjh

Rusia a înfrânt SUA: Despre sfârșitul supremației militare SUA - NATO și moartea portavioanelor.

Ieri, pe 29 Iulie 2022, a luat sfârșit supremația militară a „lumii civilizate”, a „Planetei Mici”.

„Cea mai mare alianță militară a tuturor timpurilor” - cum se intitula până mai ieri NATO, a devenit mică, asemenea „Planetei” pe care o deservește (sic!).

Asta înseamnă că pe cale diplomatică, independent de situația de pe frontul ucrainean, Rusia a înfrânt NATO:

„Am semnat azi aderarea Rusiei la o alianță largă militară defensivă alcătuită din 12 țări: Rusia, China, Iran, India, Kazahstan, Uzbekistan, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Siria, Brazilia și Venezuela, a declarat ministrul de externe rus, Serghej Lavrov, în briefing-ul de după semnarea acordului de la New Dehli, conform agenției de presă TASS.

      Cu alte cuvinte, BRICS-ul și-a tras armată!!! Să vă explic ce înseamnă asta:

China - 1.412.600.000

India - 1.394.640.000

Rusia - 145.478.097

Iran - 85.641.800

Kazakstan - 19.185.024

Uzbechistan - 35.438.573

Azerbaijan - 10.156.366

Armenia - 2.967.900

Belarus - 9.349.645

Siria - 18.276.000

Brazilia - 215.007.000

Venezuela - 28.435.943

Și e doar începutul… Adică 3,377 miliarde de oameni de pe planetă  (până acum!) și-au făcut o armată. Asta înseamnă mai mult de un miliard de bărbați încorporabili, sub arme - aproape cât  toată „Planeta mică”. Căci „întreaga lume civilizată”, adică SUA + UE + UK + Canada + Australia + Japonia, are o populație, conform ultimelor statistici, de maxim  1,126 miliarde oameni… adică „Planeta mică” are o populație incorporabilă sub arme de maxim 400 milioane, adică o treime din armata „Planetei Mari”. Unde mai pui că mulți dintre cei incorporabili în armata „Planetei Mici” sunt „pizdificați” - poartă pantofi cui și își fac unghiile cu lac sau pur și simplu molâi și grași…

Îmi veți spune că numerele astea nu contează, că tehnologia… bă contează! Soldații de pe câmpul de luptă, numărul și dârzenia lor contează! Și nu vă trimit în istorie la Termopile… ci anul trecut, în Afganistan.

În plus, China, Rusia, India și Iranul au și cercetare și fonduri și resurse umane, așa că…

Dar chiar mai important decât tehnica soldaților este amplasamentul acestora. Este motivul pentru care de la mijlocul secolului XX, SUA și-a consolidat supremația militară prin intermediul marinei militare, mai exact a portavioanelor, care le permitea să „fie acasă” pe orice ocean a lumii.

hfgfgdhh

Uite că actuala alianță militară a BRICS este și ea acasă în toate oceanele: din Oceanul Pacific până în Atlantic, din Oceanul Arctic până în Oceanul Indian… în Marea Mediterană, în Marea Chinei, în Marea Neagră, Marea Baltică, în Marea Barents…

Să nu uităm că de la începutul anului (ca o coincidență) China își construiește o bază militară în insulele Solomon, situate în imediata vecinătate a Australiei.hdgfgfhfghh

Cu alte cuvinte, ei sunt prezenți în toate oceanele și mările lumii, fără portavioane… pentru că sunt acasă peste tot.

Dacă nu mă credeți, uitați-vă pe hartă!

„Alianța a fost semnată azi, la New Dehli și prevede exerciții militare defensive comune pe teritoriul nostru, al Iranului și al Venezuelei. Pe viitor, alianța își va găsi un nume, un deziderat si mai multe obiective. Alianța reprezintă într-o oarecare măsură „noua ordine mondială” fiind o contrapondere la NATO. Lumea a devenit bipolară, și noi, Federația Rusă, trebuie să asigurăm securitate popoarelor mici și înlăturarea influentei negative NATO, împreuna cu partenerii noștri. Rusia are datoria morală de a pune lumea pe un alt făgaș, cel al normalității și respectului între popoare și eliminarea colonialismului actual asupra popoarelor mici sub orice formă”, a spus Lavrov.gcfgjh

Asta înseamnă nici mai mult nici mai puțin sfârșitul erei portavioanelor, cea mai de temut armă a SUA (și nu rachetele nucleare, așa cum s-ar fi putut crede)!

Urmările vor fi alea pe care vi le-am zis deja, dintre care cea mai importantă va fi sucombarea actualului Sistem Monetar Internațional - căci fără supremația forței militare și cu o economie rămasă fără resurse și fără mână de lucru ieftină - Dolarul nu va mai rezista mult ca unică monedă de referință.

Și de aici, sfârșitul! Sfârșitul dominației SUA. Și uite cum cea mai ineptă clasă politică a vestului (dar despre asta vom mai vorbi) a reușit ca în mai puțin de un an de la retragerea din Afganistan (nu uitați de ceea ce am numit „Blestemul Afgan”!), să piardă complet de sub control lumea.

Căci, oricât s-ar chinui propaganda să ne aburească, să ne facă să mai credem în fantome, un lucru e clar: de ieri, SUA a pierdut războiul pe care l-a dus timp de 77 ani cu lumea, indiferent ce se întâmplă în Ucraina, devenită doar ultima bătălie purtată de SUA în calitate de hegemon al lumii…

Războiul mare e pierdut deja! SUA a pierdut!

De unde, cred că începe să fie rațională teama unei conflagrații nucleare. Căci sunt îngrozit de ideea că - din disperare - inepții care conduc acum SUA și „Planeta Mică” să nu încerce orice pentru păstrarea supremației lor.

De unde și provocarea cu vizita lui Pelosi in Taiwan, percepută de China ca un act de agresiune. Da, alergăm pe o muchie de cuțit…

Disperarea și prostia sunt un cocktail cu potențial letal! Vă reamintesc ce v-am spus pe 14 Iulie: Criza energetică și economică în pragul cărora se află „bătrânul continent” sunt cele mai mici riscuri pe care hegemonul de mai ieri a întregii lumi, este gata să le „asume” în numele și pentru Europa… de la distanță. Foamea și frigul cetățenilor europeni din iarna ce va să vină sunt un preț mic pentru SUA în zbaterea agonizantă a ei… preț care mai e și plătit de alții! Nici măcar perspectiva nucleară nu este pentru unii exaltați de la Washington la fel de rea precum pierderea statutului de „Șef al lumii”, „Jandarm al Planetei”, de… „cel mai puternic om al lumii”!

Nimic nu e mai periculos decât disperarea. Iar acum SUA sunt într-o stare disperată, iar disperarea politicienilor corupți și inepți de la Washington este atât de mare, încât vor fi gata să arunce întreaga lume în crize, în războaie. E tot ce mai știu să facă: războiul, căci „Pax Americana” a dispărut odată cu renunțarea și a spoielii de identitate „culturală” pe care această țară a avut-o vreodată, renunțare expresă și explicită prin conceptele „Cancer Culture” și „Build Back Better”. Or, în imposibilitatea de a consolida victoriile militare cu modele culturale, singura soluție rămâne „războiul permanent”. Un război pe model „troțchist”, un război continuu, care doar își mută teatrul de desfășurare dintr-o țară în alta, de pe un continent în altul. „Războiul permanent” este probabil ultima doctrină reală aplicată de SUA în lume.

Doar că… Afganistan. După înfrângerea rușinoasă în războiul de 20 de ani din Afganistan, SUA a descoperit într-adevăr disperarea. Disperare observată și speculată de inamicul tradițional al SUA, Rusia, care, la 6 luni de la retragerea din Afganistan (probabil că nu mulți au observat că invadarea Ucrainei de la 24 Februarie 2022 a avut loc la doar 6 luni și 2 zile de la anunțul oficial al retragerii SUA din Afganistan, anunț făcut de Biden la 22 August 2021!!!) a declanșat o nouă provocare: a invadat aliatul informal și terenul de joacă al SUA din estul Europei, Ucraina.

Mișcarea lui Putin, o mișcare abjectă și sângeroasă din punct de vedere uman, dar de o eficiență cinică și maximală în domeniul politicii internaționale, a fost la rupere, căci știa că SUA vor pune totul la bătaie în războiul din Ucraina pentru simplul motiv că o a doua înfrângere în decurs de un an e o umilință cu neputință de îndurat, o umilință mare precum extincția celui mai mare imperiu cunoscut vreodată de Lume, primul și singurul Imperiu Unic Global de până acum.

Iată de ce Europa trebuie să realizeze că sacrificarea ei și a popoarelor europene pe altarul hegemoniei mondiale, este absolut acceptabilă din punctul de vedere al „celui mai puternic om al lumii”, de fapt al celor care stau în spatele bătrânelului senil care joacă stângaci rolul de Președinte al Americii. Dar pentru noi, europenii, prețul este de inacceptat, cu atât mai mult cu cât nu este „jocul” nostru, ci doar e jocul care se joacă pe masă și pe bani și pe zilele noastre.

Totul se joacă acum! În Ucraina, în Pacific, în Asia - acolo unde „inexplicabil” au izbucnit „revoluții portocalii” și răzmerițe „spontane”.

Totul se joacă acum cu toate cărțile pe masă.

Pentru noi, aici, în margine de „Planetă Mică”, rămâne să vedem. Să vedem cât de greu ne va fi ca vasali ai unei puteri în plină decădere. Și de aici, două posibile scenarii, pe care le vom discuta ulterior: fie SUA va înțelege că va trebui să arate mai mult respect și atenție „aliaților” vasali - interesându-i material și afectiv în păstrarea coeziunii NATO de dragul „principiilor” și „istoriei” acestei alianțe. Fie vor trage și mai tare pe colonii, încercând să recupereze ce au pierdut în comerțul cu țările care s-au mutat pe „Planeta Mare”. Și la cât sunt de inepți actualii „lideri” ai „Planetei Mici”, din păcate sunt convins că vor adopta a doua strategie.

Cert este însă un lucru: noi avem nevoie de o clasă politică în stare să joace jocul ăsta strâns, capabili să navigheze pe marea asta învolburată, chiar furtunoasă, a istoriei, având capacitatea să spună ce trebuie, când trebuie, să ceară răspicat ce ni se cuvine… și în cazuri extreme, să aibă curajul unor decizii capitale. Dar noi, din păcate nu avem această clasă politică… ea fiind chiar mai ineptă și sclerozată în prostie și lașitate decât mai marii lor, decât șefii la „Planeta Mică”.

Situație în care vă rog același lucru ca și până acum: #FițiNeProști! Căci prostia este echivalentă cu sinuciderea în zilele noastre!

Și mai ales, țineți în inimă aceste versete ale Psalmilor:

„În necaz am chemat pe Domnul şi m-a auzit şi m-a scos întru desfătare.

Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul.”

(Psalmul 117: 5-6) și

„În Dumnezeu voi lăuda toate cuvintele mele toată ziua; în Dumnezeu am nădăjduit, nu mă voi teme: Ce-mi va face mie omul?” (Psalmul 55: 4)

#NuVăTemeți! Și cu astea în minte și în inimă, stați calmi și deșteptați și priviți apusul: apusul lumii pe care o știați!

Post scriptum: Acum înțelegeți de ce a început și apusul mitului (z)Eroului Zdrelenski?

El va fi cel care va purta toată vina pentru greșelile mai marilor “Planetei Mici”!

Va fi ultimul rol al carierei lui!

DAN M.V CHITIC

 

https://www.youtube.com/watch?v=pDVwYm5LvLM

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?