AL TREILEA RAZBOI MONDIAL ÎNCEPE DE LA DITRAU – HARGHITA !

djsggff

Bă oameni buni...cred că sunteți mândri și fericiți că sunteți contemporanii acestor vremuri viteze! Deși nu credeam că și generația mea născută după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial va mai prinde așa evenimente pe care multă vreme le vedeam doar în filme, iote bre că apucai zâulica să văd cu ochii mei cam cum se desfășoară Istoria!

Ce atentat de la Sarajevo a Arhiducelui, ce Antantă, ce Puteri Centrale, soro? Azi este NATO și din fericire pentru noi, suntem membri deplini și aici! Avem ogoare cu păpușoi pentru camuflajul tancurilor, trupelor și a bateriilor de rachete, iar ei – armatele aliate – au adus bucătăriile de campanie și popotele ofițerilor.

Bine, stăm liniștiți, că în caz că ne atacă cineva la baionetă, Johannis – comandantul nostru suprem – dă un telefon sau intră pe videochat cu Trump, cu șapca regulamentară de recunoaștere pe cap, iar ăla spune că ne susține.

Uoaaaa! Bă, noi avem acilea în Românica noastră un batalion de honvezi amplasați strategic de-a lungul Carpaților Orientali ca o siguranță a statului ungar că nu sunt atacați de moldovenii din Bacău, Vaslui, Iași și Botoșani, care se bănuiește că ar fi aliații lui Putin. E România-România, dar avem o conducere bicefală a unora pe care îi cheamă Orban ce ascultă când vor, de sasul Johannis. Doar el e comandantul suprem, nu?

Bă fraților, bă fii ai durerii, l-a pus dracu pe un patron ungur din localitatea Ditrău din județul Harghita să ceară Agenției pentru recrutarea forței de muncă să aducă de peste mări și țări doi brutari, că ai lor fuseseră chemați urgent la Budapesta, să le facă kenyer Orbanului Viktor și băieților din jurul său, iar honvezii lui Ludovic ar fi trebuit să aducă pâine din Regat...

Bre, Agenția asta de recrutare nu are oameni capabili, oameni de analiză și sinteză și au adus fără să stea pe gânduri doi ceylonezi din Sri Lanka, doi absolvenți ai facultății de patiserie și produse de panificație din Colombo.jfgg

 Oamenii – nemulțumiți de salarul mic de la ei - au venit cu primul avion chemați de brutăria din Ditrău. Totul „o fo fain” , până când ungurii au aflat de la pastor la slujba de duminică faptul că pâinea lor secuiască cu cartofi și coaja bătută cu cantul cuțitului este mai neagră ca înainte deoarece Gyarfa Zoltan – patronul brutăriei – a angajat doi negri mititei, care în curând s-ar putea să fie trei, că unul îi dă târcoale lui Erjike, fata măcelarului.

Imediat societatea civilă din localitate s-a sesizat din Oficiu (forțelor de muncă) și cu mic cu mare, cu furci și topoare, cu strigăte de luptă ca „asta curva hates en cyget Ur Isten it” au pornit război cu cei doi spioni acoperiți ai statului Sri Lanka! Bine antrenați și educați în jungla de ceai verde, cei doi fugari s-au ascuns pe moment, dar au anunțat imediat Ambasada de la București și Budapesta care este una și aceeași, dar bănuind că nu vor primi răspuns, au sunat pe WhatsApp comandantul lor suprem din Colombo.

Deja e fierbere mare acolo... Guvernul lor caută acum să închirieze un avion de luptă pe care să-l încarce cu o bombă cu coronavieus importat de la armata chineză, care e prietenă cu armata rusă a lui Putin, care e împotriva Americii, care e șefă la NATO, iar cum noi suntem membri NATO, declarația de război este inevitabilă! Conform Statutului NATO, dacă noi atacăm pe cineva și America și celelalte țări trebuie să atace, dacă noi suntem atacați , atunci toate țările NATO trebuie să ne încurajeze și să ne susțină moral în luptă.

Acum evenimentele sunt gata-gata să se precipite: în momentul când ziarele lor vor publica știrea că avionul închiriat având la bord bomba cu coronavirus decolează, soldații americani de la Deveselu vor avea interdicție la fetițe vreo câteva ore, până trimit racheta fatală pentru avion. De aici începe nebunia!

Rușii, chinezii și nord-coreenii se vor simți ofensați și de aici până la a alerta Armata a Patra din Transnistria și plutonul de pază al Ambasadei chineze la București, nu mai e decât un pas!

Norocul nostru este că știm și suntem antrenați să luptăm Pas cu Pas, conform manualului Conducătorului Nostru Suprem!

V-ați fi închipuit vreodată ce nenorociri pot face ungurii ăștia din România care fac exces de zel de patriotism? Asta înseamnă să ai conducere bicefală!

GABRIEL MHAILA

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?