ACOPERITII SI FILOSECURISTII TREBUIE SA LASE LOC OAMENILOR ONESTI SI PROFESIONISTI - AVOCAT GHEORGHE PIPEREA

poza

Am depus azi, la Baroul Bucureşti, o declaraţie pe proprie răspundere din care rezultă că NU sunt ofiţer sau lucrător acoperit al serviciilor de informaţii. Am declarat, în plus, că nu sunt nici influencer al neo-sekuritaţii şi nici sekuristofil. De asemenea, am declarat că nici cele două societăţi profesionale pe care le controlez, Piperea şi asociaţii (avocaţi) şi RomInsolv (practicieni în insolventa) nu sunt sub acoperirea sau în solda serviciilor secrete. Toţi avocaţii cu care colaborez vor face această declaraţie în prima săptămână din septembrie. La fel şi practicienii în insolventa.

Declaraţia conţine şi infirmarea apartenenţei mele la organizaţii de tip masonic.
Am făcut această declaraţie nu numai pentru că UNBR ne-a recomandat-o, tuturor celor cca 35 de mii de avocaţi din ţară, şi nici pentru că un vice-preşedinte al UNBR, dl. Striblea de la Iaşi, a făcut o astfel de declaraţie înainte ca onor UNBR să catadicsească să dea o astfel de recomandare (gest, de altfel, foarte lăudabil, al dlui Striblea), ci pentru că era absolut necesară ieşirii profesiei noastre din adormirea şi letargia impuse de neo-sekuritate, care şi-a extins “câmpul tactic” şi în curtea noastră, ceea ce este cât se poate de grav pentru democraţie. Cu avocaţi temători sau letargici, apărarea drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor devine o utopie, iar abandonul acestor drepturi şi libertăţi este calea sigură către dictatura. Avocatul este primul apărător al legii, al cetăţii şi al moralei civice, iar atunci când exponenţi ai acestei nobile profesii se pun voluntar în slujba unor entităţi secrete, care fac din controlul şi monitorizarea permanentă a cetăţenilor un scop primordial al existenţei lor, e timpul că noi toţi, mai ales cei cu o oarecare notorietate, să ne îngrijorăm şi să luăm ferm atitudine.

Acest gen de declaraţii pot fi un prim pas, până la impunerea prin lege şi prin statutul profesiei de avocat a obligativităţii separării calităţii de avocat de “calitatea” de lucrător acoperit al serviciilor secrete, conforma cu recenta propunere a prof. Corneliu-Liviu Popescu de la Facultatea de Drept din Bucureşti.

Sper că gestul meu şi al colaboratorilor mei să atragă atenţia asupra îndelungatei ambiguităţi a poziţiei conducerii UNBR, care a fost simplu spectator (şi, din păcate, aplaudac uneori) al gravelor derapaje de la drepturile şi libertăţile cetăţeneşti care au însoţit aşa-zisa lupta anti-corupţie şi “eforturile” serviciilor secrete de “consolidare” a statului de Drepți în România în ultimii 14 ani. Sper, de asemenea, ca toţi acei avocaţi care, fără să le-o ceară nimeni şi fără să priceapă implicaţiile, şi-au pus cunoştinţele tehnice în slujba neo-sekurităţii în toată această perioadă în care justiţia vizibilă s-a redus la câteva mii de dosare de corupţie unde “probele” se obţin exclusiv prin monitorizări, interceptări şi delaţiuni ori mărturisiri obţinute în stil inchizitorial.


Nu ar fi rău că astfel de declaraţii să fie date şi de exponenţii “oneghe”-urilor militante şi activiste, în special cele care conţin magistraţi.

PS Sper că se observă că includ în acest demers şi practicienii în insolventa. Spre deosebire de UNBR, organizaţia profesională a acestora, recte UNPIR, nu a emis o recomandare similară. Motivaţia este aceea că în conducerea UNPIR şi, mai ales, în patronatul unor mari firme de insolventa (ele însele firme acoperite ale neo-sekurităţii) este doldora de securişti acoperiţi şi de filo-securişti. Am fost în conducerea acestei profesii şi i-am văzut “la treabă” ani de zile pe aceşti năimiți ai serviciilor secrete. Unită cu scârba de aceşti falşi şi de aceste nulităţi profesionale, falsificarea alegerilor de la filiala Bucureşti, din 2016, m-a determinat să renunţ să mai candidez la şefia UNPIR. Dar în 2020 sunt alegeri, din nou. Biologic, unii trebuie să lase loc tinerilor. Moral, acoperiţii şi filosecuriştii trebuie să lase loc oamenilor oneşti şi profesioniştilor. De aceea, primii care ar trebui să dea declaraţii în stilul celei recomandate de UNBR ar trebui să fie cei din conducerea actuală a UNPIR şi cei care vor să fie în conducere la anul.

Gheorghe Piperea

 

PIPEREA ARE ALERGIE LA SECURISTI

     "Avocatul Gheorghe Piperea si-a depus declaratia de necolaborare cu serviciile secrete: „Nu am fost si nu sunt lucrator acoperit, colaborator sau informator al niciunui serviciu secret, roman sau strain, mai ales SRI, SIE sau STS. Niciuna dintre societatile pe care le detin nu sunt acoperite sau colaboratoare... Contractele rare pe care le derulez cu Statul sau vreo autoritate locala sunt obtinute prin proceduri publice de selectie, inclusiv licitatii” 

    O noua saptamana, o noua veste buna din randurile avocatilor romani. Dupa ce acum cateva zile avocatul Costel Gilca s-a alaturat demersului intreprins de catre maestrii Corneliu-Liviu Popescu si Marius Striblea impotriva acoperitilor din breasla (click aici pentru a citi), de data aceasta avocatul Gheorghe Piperea a facut un pas in fata.

Luni, 2 septembrie 2019, Piperea a depus la Baroul Bucuresti o declaratie pe proprie raspundere, in 9 puncte, in care afirma ca nu a fost si nu este lucrator acoperit, colaborator sau informator al vreunui serviciu secret. In documentul pe care il puteti citi mai jos si care a fost prezentat in exclusivitate de Lumea Juridica (click aici pentru a citi)profesorul universitar mentioneaza explicit SRI, SIE si STS, in conditiile in care aceste trei servicii secrete au fost de-a lungul timpului vedetele breaking news-urilor legate de scandaluri precum cele de politie politica, de spionare in masa a populatiei sau cele privind masluirea alegerilor.

Totodata, maestrul Piperea precizeaza ca niciuna dintre societatile pe care le conduce nu este firma acoperita a vreunui serviciu secret. Ca o paranteza, mentionam ca desi nu ocupa un loc vizibil in agenda publica, acesta este un subiect extrem de nevralgic, intrucat nu exista nicio reglementare care sa impiedice firmele acoperite ale serviciilor de informatii sa intre in concurenta neloiala cu celelalte companii de pe piata."

Citeste mai mult: LUMEA JUSTITIEI

 

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?