ACELASI TEMBEL, ALES DE SEPTEL...

fjdhhujj

Oameni buni! (doar ăia sunt buni, care au răbdare o țâră și citesc de ce am ajuns un șeptel...)!

Încă nu este sigur că vom avea alegeri locale în septembrie, deoarece hienele politruce din PNL, dar și „opoziția” condusă măiastru de Ciolacu-lua-l-ar dracu spre dezastru, joacă tarantela în alcovuri parlamentare, din interes comun.

Jocurile sunt astfel făcute, încât „dreapta” unificată, compusă din hoții. escrocii, mafioții, turnătorii, securiștii comuniști, din PNL, USR, PMP, PLUS Cioloș, TREBUIE să câștige alegerile cu orice preț! Populația considerată a fi un șeptel de vite, trebuie MUSAI adusă cu toată cireada la stadiul când i se bagă în cap cu forța, de frică, cu șantaj sau amenințare, că nu există altă alternativă de azi înainte – după „treizeci de ani” de guvernare a ciumei roșii – decât stârpirea aceleia și aducerea pentru alți treizeci de ani cel puțin, la putere, a Holerei Galbene, o holeră mult mai puternică și mai periculoasă decât Covid 19.

Presa este de mult o mare hazna de dejecții ale societății românești, de ude cu toții suntem nevoiți să respirăm putoarea pestilențială de căcat aruncat în eter de ventilatoare puternice,  cu minciuna sfruntată cum că ventilatoarele au menirea să ne răcorească pe caniculă.

În loc ca această „a patra putere în stat” să fie un mijloc de educare și consiliere al cetățenilor cu privire la conduita și rigorile democrației, de care România a fost văduvită după cel de-al Doilea Război Mondial și până la Marele Deranj pentru răsturnarea comunismului de tip socialist și instaurarea noului comunism liberal, Presa s-a transformat într-o armată de slugi care fac pe bani murdari sau șantaj, jocul clasei politice.

Nu știu câți observă că bătălia politică ce ar trebui să caracterizeze campania electorală  -opunând doctrine și idei specifice candidaților și partidele din care aceștia eventual provin - se petrece sub semnul spurcării și bălăcăririi intenționat întreținute cu ajutorul Presei.

Nimeni nu vine să prezinte public un eventual Proiect de Guvernare Locală, nimeni nu este în stare să conceapă și să prezinte coerent niște gânduri din care populația să-și poată face o idee, pentru că în primul rând TOATE formațiunile politice sunt infestate și conduse la vârf doar de idioți suficienți, cu o patalama de om de știință eventual, dar care nu valorează nici cât o hârtie igienică folosită.

Mă uit la Iași.

Suntem forțați practic și ni se bagă în ochi ca să ne atragă atenția, cu două degete răpănoase, Bulă - care știe răspunsul la întrebarea „copiii pot face copii?” - actualul primar Mihai Chirica, fost „ales” pe actualul mandat pe listele PSD, iar acum, după ce s-a „căcat în cartușieră” (vorba bulibașei), magraonul vrea să mai stea măcar o tură în fruntea Mafiei, din partea PNL.

Pentru foarte multă lume asta pare să nu fie niciun inconvenient, deoarece populimea era tare încântată și fericită pe vremea USL, când cei doi escroci cu notorietate – Gheorghe Nichita și Relu Fenechiu – jucau de minune cărțile câștigătoare dându-și pe sub masă șeptarul cu care să taie adversarii.

Există așadar o prietenie trainică între cele două partide și membrii lor,  care formează Mafia Locală, de acum aproape un deceniu ți jimătate, iar despărțirea lor politică e doar o chestie de regie și imagine, că nimeni nu pierde mai nimic important, indiferent că sunt „la putere” sau în „opoziție”.

Presa este evident, aceeași și ea scrie la comandă, când favorabil pe fața unora, când celorlalți, dar primindu-și tainul necondiționat și de la unii și de la adversarii lor.

Presa at trebui de fapt să explice cetățenilor ce cunoștințe profesionale minime ar trebui să aibă un candidat la funcția de Primar de municipiu și cea de Preș. la Consiliul Județean!  Ce ar trebui să conțină la CLAUZE  un Contract minim pe care teoretic ar trebui să-l prezinte orice candidat la aceste funcții, un Contract Cadru, la care fiecare candidat să vină cu propuneri și idei proprii, cu soluții și viziuni personale, ca în timpul mandatului, tot Presa să-l țină sub lupă și cetățenii să vadă dacă cel care a câștigat alegerile îndeplinește ce a propus, în ce procent și eventual să-l taxeze la alte scrutin-uri, sau chiar să ceară Demisia în timpul mandatului.

De treizeci de ani, ieșenii s-au învățat să fie conduși doar de loaze inepte și neștiutoare, care nu au avut alt scop și alt țel decât propria căpătuială.

Aș întreba uitându-mă fix în ochii unui asemenea tembel care are curajul să-și depună candidatura: ce știe și ce crede el despre funcția la care se aruncă ca proasta în bazin fără să vadă că nu este apă?

Mergeți cu toții zilnic în oraș, dar sunt convins că nimeni nu remarcă cu groază că până ajunge PE JOS în strada principală, în stația de tramvai sau autobuz, trebuie să se strecoare printre mașinile parcate pe trotuarele ambelor părți ale străduțelor dintre blocuri, unde abia mai poate circula cu mare greutate alt autoturism care trebuie să dea înapoi când întâlnește un altul din sens contrar... Ce s-ar întâmpla și câți ieșeni ar muri în chinuri groaznice în cazul unei explozii la gaze, urmată de un puternic incendiu la unul din blocurile pe care Administrația NIchia&Chirica le-a îndesit în mod cretin, mâncând din spațiul verde, ca să primească Șpaga regulamentară de la investitori? Cum s-ar apropia Pompierii, Salvările de aceste obiective? Ar trebui mai întâi să vină macarale și treylere să lucreze o jumătate de zi ca să ridice mașinile care blochează accesul?

Ce să vorbim de circulația rutieră care se desfășoară haotic și sufocant pe tot parcursul zilei? Primăria Municipiului Iași este poate singura primărie din România – de la nivelul de oraș în sus – care nu are în Organigramă o Direcție sau un Departament, un Birou de Circulație și Sistematizare Rutieră, încadrat cu specialiști din diferite domenii conexe, începând cu sociologi, arhitecți, ingineri în transporturi, electronică, sau transport feroviar!

Haosul din Iași este intenționat întreținut de actualul imbecil care ocupă funcția de „primar ales”, fost cel mai Atehnic Director Tehnic, de aproape două decenii și care patronează abuziv și „onorific” o Comisie de Circulație, încadrată tot onorific cu niște flaifuteri ciu permis de conducere pentru weekend și care cred că își dau cu părerea semnănd colectiv pe o aprobare a unui bloc turn de birouri, pe colțul unei străduțe, fără spațiu de parcare.

Asta trebuie văzut de cetățeni, așa trebuie judecat un candidat la primărie! Viitorul primar nu este musai să cunoască el date din toate domeniile complexe care apar în fața edililor, dar acesta TREBUIE să aibă o experiență reală de viață, o cultură complexă și o disponibilitate de a vedea și de a alege oameni diverși în propria echipă, încât să nu le impună el acelora soluțiile, dar să fie capabil să cântărească, să înțeleagă și să ia apoi cea mai bună decizie.

Pe funcția de Primar al Iașului trebuie să avem de unde să alegem un om CU VIZIUNE, un om îndrăzneț, cu gândire futuristă, un „open mind”, unul care să vrea să facă un MONORAI din Tătărași în Nicolina și Păcurari. Să facă Telecabină din Bucium în Copou, dat cel mai important este să înțeleagă că în Iași, cea mai mare și mai stringentă problemă este construirea în TOATE ZONELE  de Parcări supraetajate, în clădiri turn, care să aspire de pe străzi măcar 50000 de autoturisme în parcări de reședință, care ziua funcționează ca parcări zonale, pentru activități curente.

Iașul are nevoie la fel de urgent să ÎNLOCUIASCĂ pavelele ucigașe așezate pe nisipul pufar de Prut – ucigător în combinație cu noxele de eșapament – cu asfalt eventual amprentat, pentru aspect, al tramei stradale! A fost o crimă la adresa populației soluția pavelelor pe nisip care au adus beneficii imense prin șpăgile primite – și acestea executate execrabil din punct de vedere tehnologic.

Lumea nu știe asta, nu cunoaște aceste aspecte, pentru că NIMENI – nici chiar Presa tembelă – nu înțelege și nu știe!

Străzile sunt aride, pline de praf și noxe, copacii au fost tăiați și „fasonați” să se usuce ca să poată fi tăiați, Iașul nu are suficiente parcuri și zone verzi.

La Iași există o sursă continuă și GRATUITĂ de apă curată care este captată și curge necontenit sub Catedrala Catolică, dat izvoare din pânza freatică care este la suprafață și funcționează ca o pernă instabilă, pe care plutește întregul Centu, ar putea fi înmulțite și Iașul ar trebui să devină o oază de verdeață luxuriantă în acest pustiu arid din Podișul Moldovei. Bulevardele ar trebui să fie niște pereți verzi continui, cu plante agățătoare întinse pe o rețea de pergole deasupra trotuarelor, înlocuind chiar copacii care sunt greu de întreținut pe timp secetos. Ne-am putea permite să avem vreo cincizeci de autocisterne cu care să stropim și să spălăm necontenitzi și noapte – străzile, să udăm vegetația, fără ca acest lucru să ne coste decât achiziționarea autospecialelor, salariul angajaților și consumabilele utilajelor. APA ESTE GRATUITĂ!

Bahluiul ar trebui să devină un loc de promenadă, cu sălcii plângătoare, cu estacade deasupra apei, cu terase, cu bărci de agrement. Evident, ar trebui finalizat barajul de după Podul T. Vladimirescu și mărită oglinda de apă până la zona betonată.

Transportul electric trebuie să primeze! Concesionarea căii de rulare a tramvaielor în urma unei licitații internaționale și angajarea unui operator căruia să i se impună prin Caietul de sarcini aducerea și exploatarea cu tramvaie noi, moderne, în care Primăria să fie Asociat în participațiune, ea având rețeaua de transport modernizată.

Sunt foarte multe lucruri pe carte cetățenii nu le văd și nici nu sunt lăsați să le vadă, pentru că atunci și-ar da seama ce tembeli inepți o fac pe edilii Iașului. Și-ar da seama că nu pot conduce Iașul și județul Iași niște oameni  fără niciun dram de minte și experiență practică, oameni care nu sunt în stare măcar să citească sau să execute un Pla de Guvernare Locală, dar să-l mai și conceapă ei cu mintea lor!

Un oraș de talia Iașului nu este suficient să nu aibă gropi mari în carosabil și în trotuare, sau să fie împânzit cu coșuri pentru gunoi, deși și aceste lucruri minimale nu sunt acum îndeplinite.

Mă uit la niște nume goale ale unor persoane devenite personaje, care se bat și se scuiipă în public ca să ajungă pe grămada de rahat. Chirica, Bodea, Chichirău, Urtoi... Niște zerouri barate, cărora ieșenii nu ar trebui să le acorde niciun vot care să legitimeze vreo asemenea nulitate, ca să continue jaful practicat de două decenii.

Să boicotăm alegerile locale, asta ar fi soluția de oameni cu scaun la cap, să vadă țara că ieșenii s-au trezit la realitate și nu au un om capabil să pună în fruntea lor! Oricum, asta ne va ridica măcar în ochii noștri, decât să mai alegem o loază hoață și trufașă!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?