Was ist das? Das ist fraulen Hildegard Brandl !

khkjh

 Când m-am uitat la televizor la Hildegard Brandl am priceput cum se simt englezii când îi aud vorbind pe „ai noștri” stabiliți în insulă!

Reprezentanta organizației diasporezilor europeni veniți să se „vindece de foame” în România este un deliciu când o asculți. Și dacă, prin absurd, o suspectezi de ceva urme de inteligență, practic nu îți poți da seama dacă este așa ori nu, pentru că e foarte complicat să intuiești corect sensul cuvintelor aruncate într-o propoziție, genul la care se referă, enunțul sau argumentația logică.

De la „aclimatizații” noștri pripășiți prin spălătoriile englezești de automobile, măcar mai pricepi un „Change Money” ori „My name is”, dar la disporeza nemțoaică pripășită în partidul lui Orban pentru a face un „ban cinstit” din reprezentarea nimicului în politica românească, nu pricepi nimic.

Într-un dialog cu ea îți este și imposibil să o contrazici. Mă uitam aseară la Ciuvică în dialog cu ea. Ăla săracu' era precum boxerul cu arcada spartă care dă mai mult în umbre din cauza sângelui care îi curge în ochi!

Oricum „frauilen” asta se dovedește a fi politicianul perfect, pentru că nimeni nu reușește să o o contrazică cu succes, având în vedere că nimeni nu pricepe ce naiba vrea să spună în limba aia, a cailor, pe care dânsa o numește română.

Cred că ar fi și complicat să îi faci propuneri indecente. Cum naiba să faci să te înțeleagă, ori să îi înțelegi preferințele? Că o prefera oral, normal, că scris nu se poate, că lung, că scurt, pe bani, din dragoste sau „pă interes”. Te lași naibii păgubaș, că până stabilești cu doamna s-a vindecat și locul!

Ca persoană publică, se vorbești românește mai prost decât Iohannis credeam că e imposibil. Sunt curios dacă Orban, la ședințele de partid, înțelege ce spune, dacă atunci când o înțelege e treaz ori e „anesteziat” și dacă a fost promovată în prima linie pe „voce și talent” sau pe recomandarea unei contribuții generoase!

hdhdf

P.S. Următoarele zile vă rog să mă treceți absent motivat. Ne revedem în curând! Și dacă trece moțiunea lui Orban vă rog să nu mă mai căutați deloc. Nu are rost! Încerc să găsesc o clinică care criogenează și îi rog să mă dezghețe cândva!

Gogu Orlando

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?