VIATA UNOR OAMENI DEPINDE DE PIXUL BIROCRATIEI

hfjgk

Am primit la redacția Rechin de Bahlui o sesizare din partea unor săteni dializați din zona Gropnița-Bulbucani, o comună aruncată de Dumnezeu aproape în fundul Moldovei, în apropierea graniței dintre județele Iași și Suceava.

Asta nu ar fi un lucru ieșit din comun raportat la zona Moldovei, o zonă ținută parcă dinadins în urma țării și cu ajutorul unor politicieni a căror incompetență e proverbială, așa cum e aceea a lui Maricel Popa, Preșul autoimpus cu votul său hotărâtor la șefia C.J. Iași....

Băi frate, acest inginer de telecomunicații care a făcut avere aburcându-se pe pervazul politicii săpând șanțuri pe vremea când Romtelecom îngropa kilometrii de fibră optică prin metoda parandărătului, a ajuns - așa cum îi este sortit poporului moldovean ușor de prostit și de manipulat - să hotărască destinul unor oameni anonimi, săraci dar creduli, așa cum este în general țăranul din Moldova...

Maricel Popa este de fapt un șuț de duzină care se crede „jmeker” și mai deștept decât pălăria ce-i astupă ochii din simplul motiv că având minte puțină, se oprește pe cap doar la nas și urechi.

Mic la stat, dar mare la Sfat-ul Popular, Nebunelea Sony Popa plătește niște trepăduși din banul public ca să-i facă zi de zi publice pe Facebook, către cele patru zări, mărețele sale ctitorii pe care modest le crede realizări, umplând pagina C.J. Iași cu poze cu autobasculante și cilindri copactori, cu autogredere, autofreze și El în fața pericolelor, în Photoshop Eastman Color.

Micronezul nu are simțul ridicolului, iar toate acțiunile sale sunt țintite să producă cât mai mult parandărăt, mulgând vaca numită Drumuri Județene.

Clica „de casă” a șmenarului, împarte cu regularitate și dărnicie produsul finit rezultat în urma licitațiilor trucate pe care parchetarii chiori se fac că nu le văd, ceea ce înseamnă că parte din lovele ajung și în portofelele lor, burdușite cu salarii babane.

Când tembelul „s-a uns” Preș la gideț, am avut tăria să-mi calc pe mândrie și i-am trimis lui și aprodului pe care îl pusese Director la DADJ un fel de Program Cadru, cu acțiuni pe termen imediat, mediu și de perspectivă pentru ca județul Iași să iasă din mocirla glodului legendar ș isă ne putem compara și noii cu Ardealul, către care toți rahații uscați din Moldova vor să ajungă numaidecât pe o autostradă poreclită pe hârtie A8.

Sesizarea venită la redacție ne semnala pericilul imens și continuu al bolnavilor dializați din zona Focuri – Gropnița – dar situația este aproape identică prin tot județul – de a NU ajunge la timp la dializă.

Pentru cine nu știe, dializa este o operațiune medicală ce se face în 2 centre specializate aflate în Iași, operațiune prin care sângele din corp este supus timp de 4 ore unei filtrări ce elimină toxinele acumulate de corp timp de 2 zile. Adică mai pe înțelesul lui Popa și a flaifuterilor din jurul lui, un calculator special suplinește rolul rinichilor bolnavi ce nu mai funcționează!

Ei bine, este vital pentru acești bolnavi să ajungă conform programărilor făcute cu precizie 6 zile din 7, 24 de ore din 24 la Iași. Există un Program Național foarte bine pus la punct, la care concură mii de oameni să țină în viață un număr de 3-4 ori mai mare de semeni!

Acest mecanism depinde însă de DRUM! Depinde în fiecare județ de niște tembeli ignoranți, care pur și simplu nu găsesc câteva basculante de piatră ca să umple vremelnic niște gropi imense,  mari cât o piscină de familie, unde nici un jeep ofroad nu se încumetă să se bage!

Imaginea de mai jos vă prezintă un eșantion din drumul ce leagă comunele Focuri și Gropnița (nume predestinat!) - sat Bulbucani, probabil nume dat de bulbucii făcuți de mașinile ce se scufundă...Se văd două jeepuri care nu se încumetă să traverseze gropile umplute cu apă!

***  hfhgm

Primăria Gropnița e condusă măiastru de un tip din Oastea lui Popa&PSD, cu numele istoric de Oneaga Ionel, secondat ca vice de unul Mazuru – soțul fidel și oficial al nevestei sale Margareta – contabila clanului din Primărie...

Ei bine, oamenii aceștia ridică neputincioși din umeri spunând că ei nu au fonduri, iar tovarășii specialiști de la Consiliul Județean se tânguie și se dau cu  șezutul de capitonajul scaunelor directoriale arătând cu ură către Agenția Nord-Est și UE, ce vezi Doamne au început dintr-o dată să ceară și mai multe acte ce ar trebui să dovedească cu precizie că podețele și podurile ce traversează gârlele drumului sunt în proprietatea Apelor Române, dar noi știm că sunt ale imperiului austro-ungar...

Tembelismul și conțopismul este paralel și echidistant cu cretinismul politicianist al limbricilor ghiftuiți care văd salvarea prin ochelarii de cal, doar în construcția autostrăzii A8 cu care stau mereu în gură...Doar aia le asigură lor facil plecarea la schi și în Vestul civilizat!

Am explicat măscăriciului Popa și aprozilor săi, precum și râmelor umflate din Consiliul Jydețean care mimează chipurile o Opoziție, că PRIMORDIAL, PRIORITAR ȘI VITAL este să terminăm furatul escamotat al bamilor cu asfaltarea drumurilor și să trecem serios la refacerea instituționalizată a ÎNTREȚINERII CURENTE  a rețelei, ceea ce ar schimba în maximum 2 luni situația.

Dar ciupercuța otrăvitoare Maricel Sony Popa nu vrea asta, ar fi diminuate mult sumele de parandărăt și PSD nu ar putea livra la timp tainul către tovarășul Livache în vremuri grele de alegeri!

O droaie de proști, de incompetenți, de îmbuibați nepăsători, joacă zilnic la ruleta rusească viața unur anonimi dializați, ce nu au altă vină decât că au un grad de cultură și de inteligență și mai scăzut decât al celora de care le depinde viața și îi votează la nesfârșit!

GABRIEL MIHĂILĂ

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?