STATUL PARALEL (mafiot) se mai numeste si Stat Ascuns, sau Stat Securist

picture

Statul Paralel 
De când am auzit de la Elena Udrea de existența Statului Securist, în August 2014, lăsând la o parte că am început să vorbesc despre el, mă frământă câteva întrebări:

Cum a fost posibil să apară, să se insinueze, să se formeze fără ca noi să ne dăm seama? Am fost și suntem în interiorul lui, am lucrat cu unii din capii lui și nu am realizat că au creat un altfel de Stat! 

De ce politicienii i-au lăsat sau i-au încurajat?

Cum au putut ca, treptat, să ia locul politicienilor și a Democrației? 

De ce Serviciul Român de Informații face politică, justiție, presă, economie, afaceri, mai mult decât toți responsabilii la un loc? De ce toate pozițiile publice șI în toate analizele, SRI condamnă naționaliștii și Patrioții și laudă Societatea Deschisă, Neomarxismul și Macronismul? Sunt teme pe care Politicul ar trebui să le abordeze, politicul însă tace mâlc, în schimb SRI spune despre patrioți și naționaliști că sunt dușmani ai poporului vânduți Rusiei.(?!) Eu, de exemplu, sunt naționalist conservator declarat de peste zece ani, atunci când am realizat ce nenorocire este Internaționalismul Neomarxist și nu m-am vândut nimănui. In același timp sunt pro-european( cel puțin deocamdată), ceea ce nu ar trebui să fie o contradicție, nici măcar în termeni. Cu toate astea, când spui că ești naționalist, ești tratat de SRI imediat ca “ dușman al poporului” și vândut rușilor. O aberație, care, ca orice aberație, se rostogolește. 
O să mă întrebați ce rost mai au toate întrebările astea acum, când răul a fost făcut? Este simplu, noi vedem efectele, dar nu am ajuns niciodată la cauzele profunde ale formării noului Sistem, Stat Paralel, Securisto-Politico-Juridic, nu există nici măcar o definire precisă a lui, a modului cum funcționează, de cine este condus, cine sunt capii, cine, executanții? 

Bineînțeles că, mai ales pe rețelele sociale, toți “ știu” răspunsurile la aceste întrebări, pentru că, după cum știți, românul s-a născut politician, fotbalist, poet, astrofizician și inginer chimist. El știe răspunsurile la toate întrebările, are certitudini de nezdruncinat, înainte de a fi puse întrebârile. Pe această superficialitate și oarecum grandomanie mizează și cei care manipulează: 

Noi Haștagim, nu gândim; Iar unii gândesc, și acționează. 
Dar haideți să le luăm pe rând, răspunzând câte unei întrebări, și poate vom avea timp, să descriem și totodată să citim: 
Prima întrebare: Există? Adică Statul Paralel Există cu adevărat sau este o Invenție Politică? 
Și dacă există, cum s-a format? Cum funcționează, dar mai ales cine îl conduce, sau e așa, de capul lui, acționează brambura prin Societate?  

Gelu Visan

Veți găsi răspunsul pe blog: STATUL PARALEL

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?