Stanga bate dreapta la studiile superioare

picture

Puneți jos diplomele: Ludovic Orban și Klaus Iohannis sub Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea! Singura dată în istorie când stânga bate dreapta la studiile superioare!

Ludovic Orban a lansat cel mai laș și mai mizerabil atac din politica românească de după 1990 și, probabil, de când există viață parlamentară, împotriva Vioricăi Dăncilă: ”tăntica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă și obraznică, comite o crimă cu primeditare împotriva economiei...”. Așa a ajuns PNL?

Voi face câteva referiri nu pentru a o apăra pe Viorica Dăncilă, în particular, ci discursul politic împotriva acestor derbedei proști care, cu sprijinul statului polițienesc, s-au cocoțat la vârful clasei politice și o compromit. Voi face referirile având ascendentul intelectual asupra acestui inept, care reprezintă, de fapt, o gașcă de interlopi care au confiscat PNL.

Ce studii are Ludovic Orban? O Facultate de tehnologia mașinilor de la Brașov, ceea ce i-a permis să muncească pe la Târgu Secuiesc și, apoi, ca o mare onoare, la uzina Tractorul Brașov. Brașovul, pe timpul lui Ceaușescu, nici nu era considerat centru universitar, nivelul studiilor superioare de la Brașov fiind nu pentru ingineri reali, ci un fel de maiștri mecanici cu patalama.

Comparativ, Viorica Dăncilă a terminat Institutul de Petrol și Gaze de la Ploiești, o Facultate cu recunoaștere internațională pe timpul comuniștilor, care pregătea specialiști în domeniu, atât români, cât și străini, pentru industria petrolului din întreaga lume: specialiștii români au primit recunoaștere în toata zona de extracție din Orientul Mijlociu, fiind cotați printre cei mai buni din lume.

Așa că, dacă-i vom compara pe cei doi, Orban are studii cu mult sub Dăncilă. La fel, Klaus Iohannis a terminat Facultatea de fizică, la Cluj, față de Liviu Dragnea, care a făcut Politehnica București, ultimul fiind fără discuție, cu mult peste Iohannis cu privire la dificultatea studiilor superioare.

Pornind de la acest criteriu, singurul obiectiv, Orban este ”analfabetul, tupeistul și obraznicul”, el pe sine se caraterizează. Iohannis, și el, este sub diploma Vioricăi Dăncilă, pentru cei care știu cum erau ierarhizate studiile înainte de 1989.

Concluzia? Cei care reprezintă așa-zisa dreaptă azi, sunt niște impostori, pesediștii bătându-i de departe inclusiv la studiile superioare. Și asta spune tot.

Fac aceste judecăți de valoare pentru că studiile mele, ca și cariera, îmi permit să o fac. Acești indivizi pozează azi în ”intelectuali” și ”culți”, pentru simplul motiv că, zic ei, reprezintă dreapta. Care dreaptă? Este pentru prima dată în istorie când stânga a depășit dreapta la nivel intelectual, al studiilor superioare! Pe timpul comuniștilor, cei de dreapta au stat la pușcărie. Ei doar puteau visa la politică. Iar, în partidul comunist, unde criteriul intelectual începuse să conteze, oameni de nivelul lui Orban puteau ajunge, cel mult, activiști șefi de secție, peste 15 muncitori de la Tractorul Brașov, sau nici atât: era greu să-i deranjezi pe cei 15, puteai să te trezești cu un ciocan în cap, mai ales la Brașov... Oameni de nivelul lui Ludovic și-ar fi cheltuit viața jucând șeptic pe la cârciumile muncitorești din periferia Brașovului, căzuti, desigur, în patima beției.

Cu cine aș fi putut să construiesc dreapta în România? Oamenii n-au carte, ”sunt proști și mănâncă c...at”, vorba lui Cocoșilă, unul dintre supremele personaje din Moromeții lui Marin Preda.

Aurelian Pavelescu

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?