Nu am schimbat decat stapanul, am ramas tot sclavi

picture

Sclavia de 80 de ani.  Atacul asupra Europei de Est


In 1944, cu mult înainte de încheierea celui de-al doilea Război Mondial, Occidentul a vândut țările din Est lui Stalin, pe vestitul bilețel de hârtie. Românii nu au știut că fuseseră vânduți ca vitele la târg și au mers ca proștii la război, cu speranța că le va fi mai bine. Nu americanii ne-au vândut ca sclavi, ci chiar europenii, vesticii. 

poza

Ne-am uitat plângând la cer să ne vină vreun ajutor din vest, când toată elita noastră a fost masacrată de comuniști, neștiind că, in fapt, Occidentul a fost cel care a rupt Europa în două, făcând cadou țările din Est lui Stalin, pentru a fi lăsați ei în pace. 


La fel ca românii au pățit Polonezii, și Cehii, și Bulgarii, și Sârbii, și Ungurii Vânduți ca sclavi rușilor de către occident, pentru a trăi ei mai bine. Au rupt Europa în două, Vest și Est, doar pentru că așa au vrut. 

poza
Revoluțiile din Europa de Est din 1989 i-au adus din nou în Europa, fără știrea și fără voia occidentalilor care-i vânduseră, pe sclavii vânduți. Vesticii nu se pot împăca cu ideea că am scăpat din sclavie, iar pentru asta vor să transforme Europa de Est în Sclava lor, acum. 
Pentru Estici, nu-i nici o diferență. Vânduți odată ca sclavi, fie ei polonezi, cehi, sârbi, unguri, români sau bulgari, sunt ținuți în continuare sclavi de către cei care i-au vândut, numai că de data asta averea le este jecmănită de noii lor stăpâni, vesticii. 


Românii, ca și ceilalți, nu au apucat să simtă gustul real al libertății niciodată de la prima vânzare. Speriați că și-ar putea revendica libertatea reală, vesticii i-au transformat pe Polonezi, Cehi, Unguri, Sârbi, Bulgari, Români, în Sclavii lor. Nu am schimbat decât stăpânul, am rămas tot sclavi. 


Atacul de o forță nemaiîntâlnită de ieri împotriva României, orchestrat de conducerea Vesticilor, călcarea sistematică în picioare a Drepturilor Omului, imaginarea și încurajarea unor abuzuri neimaginabile la ei acasă, nu reprezintă altceva decât dorința Vesticilor de a ne ține în continuare sclavi, o piață de comsum dacă vreți, mână de lucru ieftină pentru ei, și la noi în țară și acasă la ei. Nu întâmplător toate țările din fostul bloc comunist, ai căror cetățeni sunt ținuți în sclavie, supuse acum raptului Vesticilor, fie că sunt polonezi, cehi, unguri sau români se apără împotriva conducerii UE care-i calcă în picioare.


Și-au dat seama că au fost vânduți a doua oară! Însă de data aceasta, mai greu ce e drept, reacționează. Ce este de făcut, pentru a ieși din sclavia de optzeci de ani? Sunt unii care spun că soluția ar fi să ieșim din UE. Chiar nu mai este nimic de făcut? Să le facem din nou jocul? Să-i lăsăm din nou să-și bată joc de noi?  Nu cred că suntem în situația Marii Britanii. Și atunci?
Există o singură soluție, dar pentru asta ne trebuie oameni politici, nu pigmei frustrați și vânzători de țară.
In curând, vor fi alegeri pentru funcțiile de conducere ale UE. Nu există decât o singură soluție. Pentru că, se vede evident că blocul Est-Vest nu s-a spart deloc, ba, mai mult, vesticii vor să-l adânceascâ, trebuie să-l spargem noi, să ne unim forțele cu celelalte țări din Blocul Estic și să ne impunem punctul de vedere. De-asta le este frică, de-asta au sancționat (fără nici o urmare) Polonia și Ungaria, de-asta ne țin sclavi. De frică. 
Le este frică să recunoască faptul că suntem la fel de europeni ca și ei, că avem aceleași drepturi și că Europa este și a noastră, în egală măsură cu a lor. 


Aceastâ împărțire artificială între Est și Vest trebuie să înceteze! Dar nu o să o recunoascâ ei, adică vesticii. Pentru asta trebuie să ne luptăm noi: pentru că nu luptăm doar pentru noi, ci pentru idealurile de sute de ani ale înaintașilor noștri și pentru urmașii noștri:
Suntem egalii lor, nu sclavii lor!

Gelu Visan

https://geluvisan.com/sclavia-de-80-de-ani/

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?