IN MEMORIAM

kgkjl

Pe „șestache”, în liniște publică și „tiptile-tiptile” a fost astă vară ușuită de la Direcția Servicii Municipale Iași, Baba Sălceanca – sau Securea Teilor, sau Ciuma(faia) Verde .

djfh

Hoașca se ținea bine cu ambele mânuri de capitonajul scaunului, cu ghearele ascuțite adânc înfipte, în ciuda vârstei matusalemice la care a ajuns după ce băuse de mică otrava plantelor în loc de apă.

Ciuma Verde nu se dădea ieșită la pensie, încă mulți ani după ce împlinise vârsta de ejectare, pentru Servicii Publice aduse de-a lungul veacului mârlanilor interlopi Costică din Coțușca, Ghiță Sulă Tare și mai apoi puradelul bulibașă Mișu din Popricani, care o prelease pe inventar cu tot cu Palatul Roznovanu.

Securea Teilor s-a remarcat în inima ieșenilor pentru că a fost părtașă la crima făcută copacilor seculari de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Lascăr Catargi și parcurile Copou plus Expoziție.

Criminal a fost Ghiță Nichita, iar călău bulibașa Mișu Chirica având în mână pe Baba Sălceanu.

Cu greu a fost dată jos din funcția de Director General, dar și mai greu a fost îmbrâncită afară de noul Director Laurențiu Ivan cel Groaznic, care taie și spânzură azi și ieri, obedient față de stăpânii vremelnici. sasas

Baba Sălceanu a acumulat o avere uriașă în rapirt cu statutul său de funcționar public o viață de om, cu apartamente ultra-faine - mobilate „Ganz-Ghibir” - în Bucale, „fetiței” pe care a făcut-o actoriță, vile la Iași pe numele finilor și afinilor, împrăștiate de la Bucovina până la zona metropolitană.

Gurile rele din DSPM vorovesc cu bucurie că la plecare hoașca s-a stuchit public pe holurile birourilor de unde a luat brânci de însuși Ivan cel Groaznic, adresând mulțumirile tradiționale „ba pe-a mă-ti!”

PEȘTIȘORUL DIN ARGINT DE CLANȚĂ

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?