LUME MULTA, OAMENI PUTINI

hfjg

Oameni buni, e tragic!

Știu ca sunt unii care vor zâmbi amarnic, dar nu avem ce sa facem.

Ma uit în jur. Lume multă, oameni putini. Nu vad ce putem face în perioada următoare. Nu vin soluții, în condițiile în care cam toată lumea a început munca, mai puțin niște "luxurianti". Parlamentarii.

Pana și Klaus muncește de....omoara guvernarea, încet și rece, cam cum își omoară și posibilitatea de a mai lua un mandat.

Dacă as identifica un român ce merită să fie președinte dintre actualii prezidențiabili oameni politici, vi l-aș indica cu mare plăcere, dar nu găsesc re... sursa umană.

Ma bucură că țara merge înainte, ca tinerii sunt frumoși și liberi și ca rezistenții ăia nu sunt grosul studențimii, adică viitorul intelectualității românești.

De la 01.01.2019 fac naveta cu trenul la București. Am avut ocazia de a studia tineretul care merge gratuit datorita bunăstării oferite de programul de guvernare. Interesanta descoperire! Mulți tineri, interesanți, buni vorbitori de limbi străine, receptivi la tehnologie, la viața lor, dar lipsiți total de interesul pentru societatea din care fac parte.

Am ascultat ce fac, ce studiază, ce intenționează sa facă și am rămas surprins neplăcut de viitorul lor. Nu se regăsesc, printre planuri, locurile/funcțiile din care ar putea schimba societatea în bine.

Am crezut ca e doar o părere, doua, trei. Nu. Este un mod de viață care ne va marca viitorul nației. Se pare ca puștii de 20 de ani sunt conștienți de faptul ca „nu se merită” efortul luptei pentru idealuri. Sunt o generație care conștientizează ca relațiile de familie sunt cele care "constrâng șmecherii sa devina și mai smecheri, iar pentru a împiedica destinul" nu exista leac, căci sunt resemnați. Nu vor sa conducă și nici sa se implice. Cei care din familii "descurcărețe" au prins microbul călcării pe cadavre, nu vor sa lase loc altora cu idei.

Cred ca nu suntem conștienți de ce va urma în următorii 15 ani.

Sa ne bucuram dacă nu vom fi parte în conflicte.

DANIEL FLOREA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?