La Paris, se ascut cuțitele ghilotinei ...

ghilo

Nu vă obosiți să îl întrebați pe Klaus dacă jandarmii francezi "i-au gazat" pe bune pe francezii care au ieșit la protest, nu vă va răspunde.

Așa cum nu răspunde la multe altele., nu îl întrebați nici dacă Weber, liderul PPE va iniția o rezoluție împotriva Franței. Nici aici nu va răspunde, că nu știe. Nu știe pentru că în PPE, cățeilor de companie nu li se comunică intențiile lui Merkel sau Macron. Lor li se dau doar comenzi. Sluj, Rostogol și adu' papucii.

Orice revoluție serioasă începe de la motive palpabile și nu de la pretexte, precum ordonanța 13.

În Franța, motivul este 2 euro pe litrul de motorină, adică tâmpeniile numite taxe, suprataxe și parataxe de poluare aplicate prostului numit cu îngăduință cetățean, în condițiile în care poluarea masivă este aceea provenită din transportul naval sau cel aerian și nu de la motorul hârbului din bătătură.

Dar liderii PPE vor să pună problema pe buzunarul obosit al europeanului, căci corporațiile le finanțează politica. Acea politică prin care vor că noi românii să îl mai alegem încă odată pe Klaus și eventual să îi dăm și guvernul lui, căci nouă ne lipsește încă motorina la 2 euro pe litru și avem regrete că nu salvăm planeta îndeajuns de repede, dar și uriașele profituri corporatiste.

PS. După câte se întâmplă de doi ani în țara asta, adică a'ci la noi în România, dacă lucrurile merg tot așa, cred că va trebui să împrumutăm de la francezi ghilotina și să luăm vesta galben reflectorizantă pe noi, măcar la vot, pentru a scăpa de aceste hiene PPE conduse de o javră pe care propaganda ni l-a vândut drept câine de stână din Mărginimea Sibiului.

Gogu Orlando

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?