HOROR SCOP

nhfsa

Băi frate, s-au umplut televiziunile de astrologi, astroloage, ghicitori în stele, numerologi, moraliști stelari și alți din ăștia, cu zodiacul chinezesc, ăla indian, ăla coreean, în gură. La un moment dat, sâmbăta, ori unde zappai, apare câte unul care să ne spună ce anunță stelele, globul de cristal - care de fapt e de plastic chinezesc - calculele și vrăjeala cu privire la unul ori altul. Mă mir că Academia Română nu deschide o secție de academicieni ghicitori în stele verzi, că după ratiing-uri, asta pare deja știință exactă, mai precisă decât alegerea tigăii perfecte, de la teleshoping.

Eu vă spun clar! De câte ori m-au dezamăgit chestiile astea, nu cred nimic. De vreo trei ori am auzit la ei că lui Iohannis stelele îi rezervă nasoale. Și oricât am așteptat, bă al naibii, nici măcar nu și-a rupt o unghie. În schimb, Elena Udrea a rămas gravidă și a născut în Costa Rica! Mai inspirat e Radu Tudor când ne spune că ne atacă rușii! Ăsta cel puțin nu spune momentul, dar lasă să se înțeleagă că știe ce gândește Putin ori Trump, de îl iubesc haștagii care încă vânează comuniști!

Acu' vreo douăă - trei luni, previzioniștii ăștia care știu cum e cu astrele, îmi spuneau clar și fără putere de tăgadă că moțiunea de cenzură a PNL va trece. În afară de Orban miorlăind în ploaie și de Turcanu cu un facelift nou, eu nu am văzut alt efect! E adevărat, facelift-ul lui Țurcan era chiar mai nasol decât ăla făcut de Renault la modelul Clio, mașină despre care presa de specialitate zicea că arată ca porcu'.

În fine, enervarea mea pornise de la altceva. Ieri la una din emisiunile astea, ghicitorul în „conjunctivita” stelelor invitat în studio, anunța cu emfază că indiferent ce facem, următoarea perioadă „ne așteaptă vremuri nasoale!” Pe bune? Și pentru asta trebuie să te uiți la stele?

Fiți mă și voi mai concreți, mai clari! Răspundeți la întrebări existențiale, precum: rămâne Merkel grea cu Iohannis și dă vina pe Macron, că are de unde să-i dea pensie alimentară și e mai credibilă zicerea? Se întoarce Udrea din Costa Rica să îi pună lui Băsescu copilu' în brațe? O mai lasă Isar grea încă odată pe Gorghiu? Ziceți frate lucruri serioase, care tâmpesc poporul, nu vrărejeli cu „vin vremuri grele”, că asta ne-am prins și noi, mai ales că nici nu prea mai ninge în Șureanu și se întoarce la servici și ăla cu capra stearpă...

GOGU ORLANDO

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?