În Franța bastoanele jandarmilor aduc bucurie, sunt ”democratice”!

picture

Franța, în pragul revoluției, a anarhiei. Parisul, de mai multe zile, practic în stare de asediu. În urmă cu o zi Macron a fost la un pas să decreteze starea de urgență.

E bine, Macroane, cu #rezist, en francais, pe stradă? Că, și la voi, la fel: cămășile galbene nu mai recunosc nici votul, nici ordinea publică. Și s-au apucat să dea foc Arcului de Triumf.

Dar, Europa, ce zice? Uniunea, ce zice? Statul de drept, Timmermans, ce zice? La București a fost cu mult mai grav în 10 august, nu era vorba despre prețul benzinei, ci despre ocuparea directă a sediului Guvernului cu forța, cu sprijinul lui Iohannis! Adică, insurgență pe față!

Dar, din ce cauză, Macroane, ai mărit prețul la benzină? Ce, Uniunea imaginată de tine, nu aduce raiul pe pământ, fericirea francezilor? Ce zice mătușa Merkel, că nici ea nu se simte prea bine, Doamne ferește să ia foc nemții, că ei nu mai știu să se oprească, așa cum ne-a învățat istoria.

Nu cumva trebuie să reformăm, împreună, o nouă Europă, a tradițiilor, respectului națiunilor, a democrației? În care să dispară dublul standard, politicile de cumpărare a forței de muncă ieftine, bazată pe sclavii din Africa și Orientul Mijlociu, după ce aceste mari spații au fost puternic transformate în câmp de război prin politici inepte?

În fine, mă uit pe Digi24, una dintre Unitățile Militare din presă. Ce zicea statul paralel? Că, da, la Paris e... nașpa! Că acolo sunt lupte grele, jandarmii dau cu apă și gaze (că se vede cu ochiul liber), dar... NICIO LEGATURĂ CU ROMÂNIA! Acolo jandarmii sunt buni, la noi sunt răi! Nicio legătură, că, vezi, Doamne, acum vor vrea unii să spună că și acolo dau jandarmii cu apă si gaze, dar nu vedem bine, acolo se dă... ”democratic”, și bastoanele jandarmilor sunt incomparabil ”democratice”! N-ar vrea să le simtă și ei, pe spinarea lor? Ar avea niște cucuie frumoase, made in Paris, pline de bucurie! 

Aurelian Pavelescu

Revolta vestelor galbene din Paris, baricade pe Champs-Elysées - 24 noiembrie 2018

 

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?