Domnul Iohannis minte grosolan pas cu pas cum respira

picture

Perle prezidenţiale. A fost președintele sabotat?

Col. (r) Marin Neacsu

„În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă". (K.W. Iohannis)

Se discută și se va mai discuta despre decretul semnat de președintele Iohannis „în urma discuțiilor avute în C.S.A.T." privind prelungirea mandatului șefului S.M.Ap. (nu o să mai nominalizez persoana, pentru că nu persoana este în discuție, ci funcția) în fruntea armatei. Așa cum este formulat în comunicatul dat de președinție, s-ar înțelege că decizia a fost un rezultat al „dezbaterilor din cadrul ședinței C.S.A.T. „adică au avut loc dezbateri, iar concluzia membrilor C.S.A.T. este cea conținută în decret. Un lucru la fel de fals, ca și informația sau justificarea că decizia a fost urmarea „lipsei unei propuneri". Deci într-un comunicat de opt rânduri domnul președinte minte grosolan în două puncte, pentru că așa cum a reieșit din relatările și informațiile date de alți membri participanți la ședință, nu s-a propus şi nu s-a discutat în cadrul C.S.A.T. varianta prelungirii mandatului şefului S.M.Ap., această propunere a existat doar în mintea domnului preşedinte, nu s-a cerut - fie ele consultativ sau nu - avizul C.S.A.T. Deci sub acest aspect dcretul neavând avizul (pozitiv sau negativ) al C.S.A.T., decretul nu are baza legală în litera legii, chiar dacă respingerea propunerii avansate de ministrul Leș este tot strict sau obtuz interpretat, este legală. Pe foarte scurt aceasta este situația decretului semnat de Iohannis.

Dar eu nu despre asta vreau să scriu, am scris destul. Un alt aspect mă preocupă, care ține nu numai de justețea sau legalitatea decretului, cât de capacitatea și competența celui care l-a semnat. O să fiu din nou foarte scurt și foarte concret pentru a nu plictisi.
În cartea sa autobiografică, „Pas cu Pas", prin care spera să ne uimească cu „rigurozitatea sa nemțească" domnul K.W. Iohannis declară, citez: „Armata? O pierdere de vreme! În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă".

Trec peste faptul căprin aceste cuvinte domnul președinte conchide că Armata ca instituție și loc de formare a apărătorilor țării este o pierdere de vreme și mă opresc strict la persoana sa, pentru că mai mult ca sigur nu acesta este adevărul legat de rolul și posibilitățile instituției militare, acesta este doar adevărul, căci doar singur recunoaște, privind capacitatea domnului Iohannis de a învăța ceva despre armată , în cele 6 luni de stagiu militar. Deci un militar T.R. (căci am auzit că a efectua armata la T.R.) a reușit să învețe doar să coase nasturi în 6 luni. Mă întreb, colateral, ce grad a primit domnul Iohannis la terminarea stagiului militar și ce cuprinde caracterizarea şi conclutiile prin care i s-a propus gradul de rezervă? Aici ar fi intereant și punctul de vedere al comandanților săi cei care l-au avansat în grad pe timpul sau la finele stagiului militar. Este posibil să fii numit ofițer în rezervă când tu știi doar să coși nasturi? Dacă e așa e grav. Dar nu ăsta este aspectul. Iau în calcul că domnul Iohannis când a făcut această afirmație nu a făcut-o pentru că avea un oarecare dispreț și lipsă de respect față de armată ci că a spus un adevăr privind capacitatea sa de a pricepe, încăţa şi aprofunda noţiuni privind apărarea ţării. Una la mână.
Aș fi fost gata să cred că a fost doar o figură de stil, sau o simplă exprimare a unei frustrări și dispreț la adresa armatei dar o altă confidență a domnului Iohannis, care se pretinde șeful statului, președintele României șiComandantul Forțelor Armate, m-a făcut să îmi pun foarte, dar foarte serios întrebarea dacă nu cumva situația este mult mai gravă. Vă mai amintiți ce a spus domnul Iohannis când i s-a pus în față decizia CCR privind revocarea Codruței Kovesi? Pentru cei care a uitat, citez: „Nu o să comentez această parte fiindcă aştept motivarea Curţii pe care o vom citi până o înţelegem sau până putem înţelege ceva din ea, după care voi comunica ce trebuie făcut sau ce trebuie să fac".

Menționez că această confidență a fost făcută în data de 5 Iunie, 2018. Cât timp credeți că i-a luat domnului Iohannis să înțeleagă că o decizie a C.C.R. este totuși o decizie pe care orice român trebuie să o respecte, chiar și unul care știe doar să coase nasturi? Treizeci şi patru de zile. Domnului președinte Iohannis i-au trebuit 34 de zile nu să priceapă nu moticvarea C.C.R., pentru că i s-ar cere prea mult, în 34 de zile domnia sa a pricieput că nu are ce face şi trebuie să semneze decretul de revocare.

Realizați gravitatea situației? Avem în fruntea țării o persoană care în 6 luni a învățat despre și din toată instrucția militară doar să coasă nasturi și în 34 de zile, că trebuie să semneze un decret de demitere. Acest om conduce destinele României de 4 ani. Vă rog eu, nu mai spuneți la nimeni că ne facem toți de râs, nu numai el. Dar, acuma acest om vine în fața națiunii și spune că „reținând necesitatea asigurării continuității conducerii armatei, în condițiile în care mediul regional și internațional de securitate se află în continuă schimbare președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 decembrie a.c., decretul privind prelungirea mandatului de șef al Statului Major al Apărării cu un an".

Realizați minunea? Cel care nu a fost în stare să învețe în 6 luni decât să coase naturi și în patru ani de mandat că este obligat să respecte Constituţia și deciziile C.C.R., în câteva ore dediscuții în C.S.A.T. aînvățat săvorbească despre „necesitatea asigurării continuității conducerii armatei în conițiile în care mediul regional și internațional de securitate se află în continuă schimbare". Poate cineva să creadă așa ceva? Eu cred că cineva l-a sabotat pe domnul președinte și „i-a pus vorbe în cântec". Eu nu cred așa ceva. Domnia sa este un om calm, așa cum l-am văzut de fiecare dată în fiecare intervenție televizată, domnia sa nu folosește astfel de cuvinte sofisticate, cu atât mai puțin în domeniul apărării unde expertiza sa este recunocută din cartea autobiografică. De la acea mărturisire, nu l-am mai auzit edomnulpreședinte să spună ceva despre completarea studiilor militare, sau eventuale preocupări în studiul fenomenului militar așa că eu cred că nivelul său a rămas cel declarat.

pozaÎn aceste condiții unii s-ar întreba ce caută sau ce înțelege din ședințele C.S.A.T., dar eu nu pot pune o asemenea întrebare. Eu întreb însă cine i-a scris textul decretului și l-a sabotat în cel mai grosolan mod, punându-i în gură, gândire și abilități, termeni şi competențe pe care însuși domnia sa le-a negat în repetate rânduri. Cred că cineva a atentat cu vădită rea intenție la imagine pe care domnul președinte însuşi şi-a creat-o în lunga şi inutila carieră prezidențială[1]. Cine e mâna criminală ?

Sursa ART-EMIS   
-------------------------------------
[1] vezi https://evz.ro/iohannis-trecut-armata.html şi https://www.b1.ro/stiri/eveniment/iohannis-decizie-kovesi-226591.html

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags