DECLARATIA DE LA SIBIU

idbrftg

Cetățeni, e timpul să aflați - dacă ați fost neglijenți sau ocupați și n-ați luat la cunoștință până acum - că după DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ din 1776 prin care Statele Unite ale Americii și-au tăiat în chip festiv și hotărât cordonul ombilical și DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI, adoptată în 1948, pe data de 12 decembrie 2018 o altă DECLARAȚIE epocală a zguduit planeta, salvând omenirea șovăielnică de la deruta ideologică în care se bălăcea cam infantilă și cam nepăsătoare.

Documentul epocal poartă numele de DECLARAȚIA DE LA SIBIU... așa că să nu fiți surprinși că exact acolo a fost dânsa clocită, în incubatorul lui #VĂVEDEMDINSIBIU. Iar noi, muritorii de rând, suntem contemporani cu grandioasa sa eclozare!

 

DECLARAȚIA este concepută în cinci puncte, căci doar pentru atât au avut suflu inițiatorii. Lucrul este explicabil deoarece niște cetățeni care belesc zilnic ochii în geamurile sediului PSD, fără ca asta să li se pară caraghios din partea lor, nu pot avea prea multă imaginație. Și nici purtătorii de cartoane pe care stă scris: „JE SUIS AUGUSTIN LAZĂR!” nu-mi par a fi mai fanteziști... Deci, dragilor: cinci puncte, da' tari de tot.

fbngbg

PUNCTUL 1 ne încurajează să protestăm tăcuți și demni „...în stradă, în instituții publice, la locul de muncă” până când „toată România va fi o Zonă liberă de corupție” așa cum este trotuarul din fața sediului PSD Sibiu unde fac băieții ăștia pârtie zi de zi de un an întreg. Cică acolo începe Europa. Eu n-am știut că Europa începe în fața sediului luʹ CIUMA ROȘIE...

PUNCTUL 2 se ocupă bineînțeles de coana Justiția... ca să rămână așa cum au construit-o din scobitori și șervețele, la un șpriț ... pardon, într-o ședință de analiză temeinică, Băsescu Traian împreună cu colega lui de abstinență bahică, Macovei Monica...

PUNCTUL 3 vrea MERITOCRAȚIE – c-așa-i în Europa aia de începe de pe trotuarul din Sibiu... și m-am gândit că e legitim, deoarece Sibiul a dat deja câțiva MERITOCRAȚI: Klaus... Codruța...

PUNCTUL 4  ne îndeamnă să ne asociem ... „Cu fiecare magistrat, cu fiecare profesor, cu fiecare muncitor, cu fiecare antreprenor, cu fiecare pensionar care iese din spațiul lui de confort. Cu fiecare grup de oameni asociați pentru binele public.” N-am înțeles de ce enumerarea începe tot cu magistrați. Deoarece eu mi-am amintit că asocierea acestora, la DNA Ploiești, semăna mai mult a „grup infracțional”...

Pentru PUNCTUL 5 inițiatorii au rămas fără idei și atunci au zis-o pe aia cu 6% pentru educație... că merge .

aldkfg

Și... gata! nu înainte de a fi asigurați, încă o dată, că „ Aici începe Europa”, pentru ca nu cumva să nu nimerim intrarea. Semnează: #VĂVEDEMDINSIBIU.

P.S. Ca la orice intrare serioasă în Europa, pe trotuarul din fața sediului PSD din Sibiu se distribuie binecunoscutele cătușe suprapuse pe tricolor și pe cifra 100... „Utilizatorilor” nu li se pare abjectă această idee de marcare a Centenarului Marii Uniri, iar „materialul” de propagandă, inscripționat cu „DECLIC.ro”, este din abundență. Cineva plătește mizeria asta, care poate fi procurată de la un stand special amenajat... la fel a fost și cu „mânuțele galbene” pe care scria TOȚI PENTRU JUSTIȚIE (despre justiția kovesiană era vorba, desigur...). Căci, atâta timp cât se vor găsi încrâncenați „utilizatori”, cineva mereu va plăti ... Nimeni nu se întreabă cine este cel care plătește.

 Luminița Arhire

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?