THE DEATH OF A PRESIDENT

hdhfj

 „ …Potrivit unor surse, Klaus Iohannis le-a spus reporterilor … că întrebarea (de la Referendum, n.n.) nu va conține termenul «grațiere» și a recunoscut că a fost o «eroare», când a anunțat un referendum pe tema modificării Codului Penal prin ordonanță de urgență și a ordonanței grațierii.”

( STIRIPESURSE.ro, 24 ianuarie 2017)

bfbnfg

Cetățeni, am aflat cu mare bucurie că iar se pune problema să facem referendum pentru ceva cu justiția și cu penalii, dar ca și acum un an, nu se știe exact pentru ce anume...

Domnul Dan Barna, unul dintre cei mai exotici parlamentari români, ne lămurește... ăăă....cam tot așa cum ne lămurește dânsul de obicei: „...Subiectul referendumului, e cel anunțat de la ordonanța 13. Față de acum un an, avem un milion de români care au spus explicit că nu mai vor să fie penali în funcții publice. Și, de fapt, decizia dacă România vrea sau nu amnistie și grațiere nu este pe persoană fizică a lui Liviu Dragnea... pentru că cine vrea amnistie și grațiere? Vâlcov, Dragnea, Tăriceanu, Olguța Vasilescu, Oprișan. Toți, oameni cu probleme penale. Românii vor altceva și probabil, un referendum, acel referendum pe justiție, este în momentul de față necesar și obligatoriu pentru societate, pentru a ieși din acest coșmar în care am fost târâți de doi ani de zile...” ( declarație la Parlament, 17 decembrie 2018)

Numai că președintele s-a mai ars odată... și nu se mai grăbește...

Eu mi-am amintit cu mare plăcere cum s-a ars Klaus prima oară, pe vremea guvernului Grindeanu, după descinderea la Palatul Victoria, unde dânsul a văzut doi elefanți. Deoarece eu am înțeles că, deși erau doi elefanți în încăpere, Constituția nu-i dă voie lui Klaus să rostească la referendum cuvântul „elefant” .

 Deci , trebuia să se refere în continuare la cele două pahiderme pe care le-a văzut acolo ca și cum ar fi de fapt, două ciocârlii. Deci, când ar fi inițiat el referendumul , întrebarea ar fi trebuit să fie : „...Sunteți de acord cu zborul planat al celor două ciocârlii (amnistie + grațiere, n.n.) de circa 3- 4 tone greutate și o înălțime de 3,50 – 4,00 metri, sesizate de președinte într-o încăpere din sediul Guvernului și ale căror trompe au fost întrezărite ieșind de după ușa premierului Grindeanu de către însuși Mihai Șora ?... ”

Ei bine, gândul că ar putea să rateze referendumul și ca urmare să nu afle până la urmă care este părerea populației despre ciocârliile de 3-4 tone, fără pene, cu trompă și cu pielea foarte groasă, îi dă frisoane președintelui nostru …și nu mai riscă...

Altfel, îl știți pe Klaus Werner...el e numai cu JUS-TI-ȚI-A și cu STA-TUL-DE-DREPT în măsele... iar cunoscând aceste lucruri, un reporter sfios i-a pus președintelui nostru , pe 18 decembrie 2018, următoarea întrebare:

„Dumneavoastră și doamna Iohannis... dar mai ales dumneavoastră, deși spuneți că sunteți un mare apărător al justiției, totuși doamna Iohannis nu s-a prezentat până acum în fața procurorilor. Cum comentați?”

Cetățeni, pregătiți-vă pentru cel mai stupefiant răspuns despre „crastavete” când subiectul este „Canalul de Suez”... Așadar, iată replica LACRIMOSA a lui Klaus la întrebarea de mai sus:

„Acest discurs permite doar concluzii TRISTE, TRISTE mai ales pentru PSD dar TRISTE și pentru România. Acest discurs arată clar, răs-pi-cat, pe față, că PSD sub Dragnea a ajuns un partid antieuropean, anti-justiție, anti-investiții, anti-afaceri... este TRIST, este foarte TRIST pentru că pe de altă parte, toate son-da-je-le și toate discuțele ne arată că românii sunt pro-europeni, sunt oameni care vor locuri de muncă, românii își doresc o justițe dreaptă, românii își doresc foarte mult un stat de drept, iată că PSD sub Dragnea a ajuns în opoziție cu românii. Este un rezultat care trebuie să ne dea foarte mult de gândit, și care cu siguranță nu numai pe mine m-a ÎNTRISTAT. Faptul că România în anul 2018 a ajuns DIN NEFERICIRE să discute public dacă să dăm să nu dăm amnistie și grațere pentru politicieni infractori corupți, este ceva in-i-ma-gi-na-bil . La 29 de ani de la Revoluție... când la Revoluție am luptat tocmai pentru drepturile noastre, pentru libertățile noastre, pentru un stat de drept, pentru o democrație în stil european, arată că... ăăă ... acest partid nu este pe calea pe care și-o doresc majoritatea românilor pentru România”

O domnișoară reporter a sesizat totuși că parcă nu asta era tema și a insistat:

„...Dar doamna Carmen Iohannis va merge, totuși, la Parchet?”

 

Domnul președinte a răspuns cu un rânjet prezentând o expoziție amplă a mult prea numeroșilor săi molari :

„Bineînțeles! nu avem nimic de ascuns, aceste speculații sunt TOTAL FĂRĂ NICIUN (!!! n.n.) suport.”

svasx

Ei, așa da! fiind TOTAL FĂRĂ NICIUN suport eu am fost mult mai liniștită că (vorba lui Băsescu Traian): „Totul e bine și avem lucrurile sub control” !

Și totuși... câtă TRISTEȚE la un președinte cu rânjet la fel de amplu ca o radiografie dentară panoramică ... abia asta m-a UN PIC ÎN-GRI-JO-RAT! , cetățeni!

Luminita Arhire

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?