Bre, Ludovice Orban, ca sa ajungi la putere castiga alegerile!

poza

   Am mai spus-o şi o repet: guvernarea se câştigă la vot. Numai la vot! PSD-ALDE au câştigat alegerile şi, potrivit Constituţiei, au dreptul să guverneze. Aşa este în democraţie.

    Peste tot în Europa, dar şi în SUA, lucrurile stau exact la fel. Nimeni acolo nu îndrăzneşte să conteste principiul suprem al democraţiei, votul popular.

    Numai la noi, imediat după ce unii câştiga votul popular, ceilalţi încearcă să răstoarne guvernarea cumpărând, şantajând, ademenind deputaţi şi senatori din partidele de guvernământ să treacă la ei, pentru a schimba majoritatea guvernamentală şi să preia astfel puterea.

     Vă închipuiţi că în SUA democraţii să-i vâneze pe republicanii nemulţumiţi să treacă la ei, ca să doboare majoritatea din Senat? Sau în Germania, socialiştii să-i atragă pe creştin-democraţi la ei, ca să dărâme guvernul Merkel? Sau în Marea Britanie, laburiştii să fure de la conservatori - la bucata -, ca să dea jos guvernarea conservatoarea sau viceversa? Aşa ceva nu s-a întâmplat în aceste democraţii de sute de ani! I-ar omorî oamenii pe stradă!

     Numai la noi: liberalii, iată, vor să fure de la pesedisti parlamentari, pentru a da jos guvernul prin moţiune de cenzură. Sau viceversa - deşi pesedistii n-au prea avut nevoie. Cum este posibil aşa ceva? Cum, un partid cu tradiţie democratică, aşa cum se pretinde PNL, să recurgă la astfel de practici pur şi simplul de interlopi, prin care să pună la tarabă voturile cetăţenilor, să le tranzacţioneze că pe cartofi?

   Cum este posibil ca Preşedintele României, Klaus Iohannis, încălcând direct Constituţia, să încurajeze astfel de practici? Ce oameni politici sunt aceştia, care desfid electoratul pentru interese până la urma personale?

    Bre, Ludovice Orban, ca să ajungi la putere câştiga alegerile şi, apoi poţi guverna. Altfel, cum? Aşa te-au învăţat Brătienii? Tu nu ştii că, înainte de partide stă democraţia, Constituţia şi votul popular? Ştiu că... "jos PSD!" Dar, ca să fie "jos!" trebuie să fie "jos!" la vot. Te asigur că n-o să poţi să cumperi atâţia pesedisti: n-ai nici atâţia bani, nici funcţii! Mai mult, îţi vor râde în nas: nu te-ai săturat sa fii umilit?

Aurelian Pavelescu
Video

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags