BONA AQUA - 6 – serial feisbucist

nnbfsa

Chestorul Manglea  și Agentul principal Pumnea se întrecură cu amabilitățile ca să-i facă pe placul lui Ciocârlan. Nu de alta, dar decât să fie rău, e mai bine să fie bine! Nu se știe niciodată când ajunge omul la vreo anaghie și e bine să poți cere o audiență la un gușter galonat din SRI care te cunoaște de la un șpriț.

Pumnea îi raportă lui Manglea că la nunta unde trebuiau ei să fie cu nevestele, cânta taraful lui Ionică Minune de la Buzău și îl luaseră solist pe Ionel Tudorache, faimosul „hartist” care îi cântase Luluței la ureche în via lui Ghiță „La Chilia-n Port” ,în direct și original.

Abțiguită bine, Luluța apucase să-i promită țiganului că atâta vreme cât este ea șefă la DNA, NIMENI!, dar nimeni nu se va atinge de Tudorache și ai săi, chiar dacă vine Fiscul și îi pune sechestru pe acordeonul Welsmeister că face ecvaziune...  

Manglea a dat un telefon scurt și a declanșat operațiunea LĂUTARII, în care grupa operativă de la DSPIR  a descins la localul unde se ținea nunta și a săltat muzicanții în protestele mesenilor care au spus că îl  vor suna pe comandantul județului. Mascații nu au stat la parlamentări să le spună ălora că tocmai el dăduse ordinul, iar comandantul grupei operative făcându-i-se milă de câteva cucoane mai mașcate și singurele, le dădu pontul că pot să-și pună muzică pe telefoanele mobile de pe Youtube cu cine vrea sufletul lor rănit.

Manglea primi chiar telefon de la nevastă-sa care reclamă faptul că lumea de la nuntă o pune să îl sune că DSPIR a venit în trombă, a luat muzicanții și au spart petrecerea.

Chestorul a liniștit-o că știe situația, dar nu are ce face deoarece a primit ordinul de la București, că muzicanții ar fi schimbat la Târgoviște 100 de euro falsificați când și-au cumpărat țigări la negru.

Cheful a fost monstru, a ținut până a doua zi pe la opt, când ajutat de șoferul aghiotant și de colonelul Buzatu, ciocârlanul a fost luat de aripi și târât până în mașina ce aștepta în curtea din spatele crâșmei. Pe drum, generalul o ținea într-una, ca o placă stricată cu „La Chilia-n Port” înjurând ca un penal adevărat că vin vagoanele cu piatra colțuroasă și nu le dă la bieții borfași o zi liberă să poată și ei să se bucure puțin. Se jură chiar să vorbească luni cu Luluța să facă ceva pentru bieții oameni, vreun recurs în anulare, sau măcar câte un pachet de țigări ca supliment.

Abia luni dimineață pe la vreo șase, Ciocârlan se trezi pe patul din dormitorul lui fiu-său îmbrăcat la costum și cravată cu un gust amar în gură de parcă îi fătase scroafa din K9 înainte de a fi sacrificată.

După un moment de reculegere, sări din pat ca ars, se dezbrăcă iute aruncând din mers hainele de pe el pe unde apucă și intră sub duș. Îl obseda șlagărul care o înnebunea și pe Luluța.

Ieși repede din baie, se schimbă în uniformă și rapid deschise computerul să întocmească Raportul cu care Directorul Helvig îl aștepta la el la ora zece.

„Domnule Director,

Subsemnatul G-ral Mr. Ciocârlan Adrian, șeful DirecțieiATR, în urma misiunii ordonate referitoare la Apa potabilă din București, am onoarea să raportez:

Am executat misiunea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică deplasându-mă la Pitești și în județul Argeș, pe râu în jos, la un pod, dar vom face altul și mai frumos....

Dându-și seama că o luase razna cu gândurile, Ciocârlan dădu DELETE  la textul cu podul.

Vă raportez că am descoperit cauza excedentului de amoniu găsit în apă de doamna Primar General Firea, de Directia de Sănătate Publică și de Liviu Dragnea, care a obligat Ministerul Sănătății – respectiv pe doamna Pintea – să facă garagață și să amendeze oamenii buni de la firma internațională Apa Nova. De asemenea, am găsit după lungi și grele investigații specifice și motivul excesului de clor simțit în pahare de bucureștenii proști care bea apă în loc de bere sau vin.

Adevărul este acesta:

În ziua de joi, la Postul de Poliție al comunei Berevoiești (domnu Helvig să trăiești!), au fost aduși patru cetățeni de etnie romă care au fost reclamați că pierzând un pariu la bufetul din satul Gămăcești, s-au pișat (urinat) toți odată în râul Argeș care trece în apropiere prin spatele bufetului, pentru că buda din curte era neîncăpătoare ca să se poată ei ușura toți odată.

În acel moment, au fost văzuți de moașa comunală Ilie Vizante și acesta a anunțat organele de poliție competente. Venind cu girofarul și sirenele în funcțiune, polițiștii i-au prins pe nesimțiți încă în crâșmă unde trecuseră pe spumos cu lichior. Cei patru contravenienți sunt cunoscuți cu antecedente penale, ei mai având de executat și un rest de trei luni de pedeapsă pentru furtul unui cal al primăriei care între timp a decedat.

Șeful de Post din Berevoiești a dresat Proces Verbal infractorilor penali care s-au urinat în apa bucureștenilor, în cuantum de câte 50 de lei, fiind la prima abatere dovedită.

Simțind gustul puternic și mirosul specific de amoniac în râul Arges, Seful de tură a hotărât conform Fișa Postului să introducă în bazinul Stației de Epurare Vestea cantitatea de 30 de kg de clor praf pentru clorinarea apei. Ordinul a fost lăsat scris Operatorului de serviciu care a intrat în tura de noapte joi spre vineri.

La Stația de Epurare Vestea, în tura de noapte lucrează în schimb 2 persoane: operatorul – în persoana lui Dorel Suleac – și paznicul de noapte, un cetățean rom, rudă cu doi din țiganii care au spurcat apa din Arges.

Țiganul, tot țigan. A venit la serviciu cu un kil de țuică de prune de acasă, pe care a băut-o împreună cu operatorul Dorel. Spre dimineață, în jurul orelor patru și ceva și-au amintit că Șeful Stației lăsase ordin de clorinare a apei și când s-a uitat în Registru, în loc să vadă 1 (un) sac, a mai văzut alături și un zero, așa că cei doi au turnat în bazin zece saci cu clor praf în loc de un sac.

mnlhahj

Exact atunci probabil doamna Firea a vrut să ia pastila „de după” și a trăsnit-o damful de clor.

Prin urmare, consider că totul s-a datorat celor cinci țigani (4+1)  care ar putea fi acuzați la nevoie de act terorist și dați de exemplu să fie expulzați în Siria ca luptători ISIS (de)mascați.

Acestea fiind raportate, vă rog dispuneți. Trăiască Uniunea Europeană, Angela Merkel și NATO!

Onor,

G-ral mr. Ciocârlan Adrian”   

(va urma? La urma urmei...) 

G,MIHAILA                                   

Tags

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags