BONA AQUA-3 – serial feisbucist

cnhgds

Imediat ce intrară în Defileul Oltului, Președintele îi ceru  Deliei să umble la geanta frigorifică și să scoată ceva de-ale gurii.

- Aveți vreo preferință?

- Da. Din toate câte puțin, dar slana cu ceapă și leberwurstul cu mustar. De Dijon, de la Frau Angela.

În timp ce femeia aghiotant scoase din dulăpiorul lateral al limuzinei un mic tocător de lemn de trandafir primit în dar de Johannis de la Adrian Năstase pe când era încă Primarul Sibiului  și rabătu măsuța pliantă ascunsă privirilor în portiera de lângă ea, Werner formă pe mobil un număr apăsând pe touchscreen tasta 2.

- Să trăiți domnule Președinte! Mă așteptam să mă sunați. Tocmai am avut ședința operativă cu activul de comandă al serviciului și iam dat ordin generalului Ciocârlan să declanșeze operațiunea Bona Aqua. Am dat ordin să verifice dacă doamna Gabi Firea a solicitat asta după capul ei, sau pur și simplu este unealta cuiva. Verificăm toate pistele, inclusiv acea supoziție că ar fi o uneltire diabolică a lui Dragnea. La o adică suntem pregătiți de o diversiune și deocamdată – pentru orice eventualitate – lam pus pe viceprimarul  Bădulescu să declare la Tv că a mințit la Procuratură în legătură cu paradeala din 10 august anul trecut, lăsând să se înțeleagă pentru idioți și pentru a da muniție lui madam Dogioiu că a mințit în declarații pentru Dragnea, ca săi scape șegul... Oricum, asta ne mai dă puțină vreme să gândim ceva în funcție de ceea ce vom afla.

- Herr Direktor, pe mine nu mă interesează ce veți găsi voi sau nu veți găsi, dar un lucru să-ți fie clar, nu vreau să am de făcut declarații și pe tema asta și să dau răspuns găuzarilor lui Băsescu. Îmi ajunge câte am pe cap până acum, de parcă joc șah și dau simultan cu o sală plină de concurenți. Fii atent aici, plec la Păltiniș să mă dau pe schiuri; dacă ai nevoie de mine, în caz de urgență îl suni pe colonelul Jurgen din garda mea de corp, că el se dă lângă mine cu placa și va avea trei telefoane, inclusiv radiotelefon cu restul gărzii care va fi împrăștiată pe pârtie, la baza muntelui și în telecabine. Tu creează o diversiune, un zvon, că am plecat la Sureanu și nu pot să urc deoarece nu au curățat zăpada de pe drum. Aa, ba nu! Stai, că vor râde toți de mine că sa răzbunat PSD-ul că nu am numit ministru la Tran Sporturi. Zi doar că plec la Sureanu, poate curăță careva șoseaua și pot coborî cei blocați acolo de zece zile.

- Jahwoll Herr President!

- Gut. Zher gut! Atunci te  las. Gututen tag!

cnffb

*****************************************************************

Generalul Ciocârlan ieși din ședință negru la față. Îi tremura barba de nervi și pe buzele sale se putea citi - imperceptibil aproape - un fel de tremurat care putea fi totodată și un monolog mut, de ventriloc care își vorbea în gură. Era vineri la ora 14, iar la 17 avea bilete de avion să plece în weekend cu nevastă-sa la copii, care studiau în Londra. Fata era studentă la arhitectură și băiatul studia științele politice. Voia să-l facă ofițer SIE... De multe ori făceau naveta la sfârșit de săptămână la copii, unde se adunau cu toții în apartamentul cu 4 camere aproape de Picadilly Circus, pe care îl cumpărase de vreo trei ani, tocmai în ideea de a avea și ei și copiii unde să stea la studii și mai apoi, cine știe?

Misiunea primită de la Director în care fusese numit comandant de acțiune nu ținea cont de planurile sale. O sună din birou pe nevastă-sa și îi spuse să plece fără el că are treabă la serviciu care nu suferă amânare, iar mai apoi își aprinse țigara electronică – nu mai înainte de a fi încuiat ușa și de a deschide fereastra ca să nu se simtă fumul pe hol și să se trezească cu pompierul de serviciu care să-i facă raport că fumează în instituție.

Stătu puțin pe gânduri, iar apoi ridică receptorul de la TO. Operatoarea îi făcu legătura imediat cu Șeful Stației SRI din Argeș.

- Generalul Ciocârlan. Omule, nu știu ce planuri aveai pe weekend, dar vei suferi împrună cu mine.

În ciuda faptului că interlocutorul duse mâna pe microfonul receptorului, Ciocârlan auzi vag un „te bag în mă-ta de galonat!”, dar se făcu că nu a auzit. Și el îi umpluse frigiderul și congelatorul sasului de la Cotroceni și al ăluia care deocamdată îi era șef.

- Comandante, eu plec acum spre tine. Până ajung, culege cât mai multe date despre toată apa care curge la vale pe Arges și despre toți aceia care răspund de parametrii acesteia. Tot! Putem sta undeva unde alegi tu un Cartier General să ne facem Baza și să îmbinăm utilul cu  utilul... Poți lua cu tine doar un om de încredere care se pricepe să facă un grătar cu ceva carne și cu fermoar sub mustață.

- Am înțeles să trăiți!

 

(va urma, la urma urmei...)

G. MIHAILA

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?