BONA AQUA-2 – serial feisbucist

hbchgh

La Cotroceni, Președintele își făcea siesta după prânzul copios luat în Biroul Dreptunghjular în compania liderului PNL Sică Mandolină. De fapt, Sică gustă doar puțină slană cu ceapă roșie adusă de Werner tocmai din Sibiu, de la niște vecini unguri „gard în gard” cu frau Karmen.

Werner îl îmbie pe liderul PNL să mănânce și un cremwurst polonez așezat apetisant pe o farfurie, încadrat de două ouă fierte înconjurate la rândul lor „de design” de niște fire de mărar proaspăt. el putând opta să le ungă cu muștar de Dijon adus de Angela Merkel de la Macron când semnară Protocolul mai dăunăzi.

- Hai mă Sică, ia și mănâncă și tu ceva mai bine, nu vezi că ești doar o umbră șiun zâmbet? Ce dracu mă, cu ce trăiești? Nu cred că apuci europarlamentarele după cum arăți...

- Șefu, ceva glojdeală la slana asta de acasă nai? Volomit silva palinja ar merge acum...

 Președintele se prefăcu că nu înțelege aluzia și tocmai când dorea să-i toarne clovnului prezidențial niște apă curată de la Ocna Sibiului ca să-l păcălească că e palinka, se auzi o bătaie discretă la ușă și imediat intră Delia.

- Mă scuzați domnule Președinte, dar tocmai a venit un email pentru dumneavoastră de la Primarul general al Capitalei!

- Și ce spune, ce vrea cucoana? Sper că nu se bagă și asta în lupta pentru un mandat de Președinte?! Bine, punel pe birou că îl voi citi eu când mă voi simți mai confortabil. Întreabă-l pe Pahonțu dacă nu are el sau băieții lui pe la camera de gardă vreo glajă de palinka săi meargă lui Sică slana. Eu știu că au, dar ei poate se dau loviți și cred că eu nu știu că știu... Să meargă unul la bufetul de peste drum, la Leu și să ia o jumate de tărie ceva, oricum, ceva ieftin, la preț studențesc, să-mi servesc musafirul, dar să nu coste nici prea mult, că Dragnea și Vâlcov taie ca nesimțiții din bugetul pentru peștii din parcul palatului.

Delia ieși la fel de discret precum venise și doar după două minute se auziră iarăși bătăi discrete la ușă și după un „Ja, Ja”, își băgă capul colonelul Jurgen Wolff din garda de corp.

- Was ist das? întrebă Johannis intrigat.

- Eine kleine scnaps, herr President!

Sică Orban sări de pe scaun și luă cu mâinile tremurânde sticla de 750 ml pe jumătate goală, în care era un lichid incolor, dar cu mărgele pe contur. Fără să mai țină seama de locul unde se află, de prezența Președintelui, deșurubă cu dexteritate capacul și duse sticla la gură înghițind hulpav de vreo zece ori. După ce plescăi satisfăcut și se uită cu părere de rău că rămase mai puțin din jumătatea inițială, cu ochii scânteind de bucurie, spuse:

- Ei, da Șefu, acu pot să încerc și cremwurstul dumneavoastră, iar după ce termin sticla, cred că vă halesc și ouăle!

Iohannis mânca tacticos, ardelenește, la fer de lent precum gândea și vorbea.

- Bă Sică, ce ai făcut cu Lista pentru europarlamentare? E gata, ai definitivato? Sper că nu ai cedat sondajelor și nu l-ai pus în față pe Antonescu?! Ăsta oricând poate să defecteze și asta ne-ar dăuna grav sănătății noastre! Tu al câtelea ești? Oricum, să fie clar în capul tău de gămălie ruginită, că după europarlamentare va trebui să te catapultezi ca să salvăm democrația în partid. Ești conștient că vei lua un șut la portbagaj, da? Oricum nu te las fără serviciu, te angajez bufon la Cotroceni, că postul încă e liber pentru tine în schemă.

- Da Șefu, nu e pe lista scurtă, dar vedeți că nil poate sufla Popescu Motocicleanu ca să ne ofticăm.

Obosit ca să-i mai explice lui Tărtăcuță de ce Antonescu nu va merge niciodată cu Tăriceanu, Werner căscă prelung, semn că întrevederea a luat sfârșit.

- Hai, mai vorbim și data viitoare. Țineo așa, culcată și pe dreapta și ce mai ai de făcut îți transmit prin Raluca.

Când se trezi din ațipeala de după amiază după vreo două ore de somn adânc, în care visă că schiază pe dunele din Dubai doar în slip și cu pardesiul care nu i-l luase nimeni din gardă, Klaus deschise un ochi, căscă adânc și merse în birou să citească e-mailul de la doamna Firea. După ce citi cu atenție vreme de câteva ore textul mesajului, lui Werner îi scăpă un Scheiße! Firea-i tu al naibii de muiere perversă și periculoasă! Mă crezi și prost dacă sunt atât de mare? Ce treabă am eu cu apa de baltă pe care o beau bucureștenii? Să bea bere, că BECKS abia așteaptă să dubleze producția!

Luă Telefonul Operativ și ceru centralistei să vorbească cu Helvig.

- Heil, herr President! auzi imediat vocea de șoricel fugărit de mâță al șefului SRI.

- Heil, oberstrumbahnfuhrer, wae ist das? Mă Edy, ce mama naibii vrea madam Firea de la mine?  Scutește-mă cum știi de gagica asta că pe mine unul mă calcă pe nervi. Să nu fie răsucirea ei vreun tertip al lui Dragnea ca să-mi bage o iapă troiană în cetate...Găsește tu o soluție și fă ce știi să nu am eu treabă cu ea și mai ales cu Presa pe tema asta! Am eu destule dosare deschise pe masă.

- Jhawoll herr President!

Președintele se uită la ceasul brățară primit în dar de 38097 de euro și constată că e vremea să se retragă în weekend.

„Dă-i în mă-sa, să profităm de situație cât încă se mai poate, că nu se știe ce ne poate reezerva viitorul.” Apăsă butonul interfonului și auzi glasul umbrei sale Delia. cnbmn

-Da, domnule Președinte.

- Zi-i lui Pahonțu să tragă BMW-ul la scară că plecăm în cincisprezece minute și paisprezece secunde. Tu să iei pentru drum geanta frigorifică în care să avem niscaiva slană afumată, leberwurst si kaiser afumat. Pe drum oprim la Piața Matache să luăm două franzele proaspete și niște ceapă roșie, că am terminat-o.

Mergem la Sibiu să iau schiurile și apoi plecăm la Păltiniș să mă relaxez puțin.

- Vine și Doamna la Păltiniș cu noi?

- Aa, nuu... are oră cu profesorul ei de tenis.

(va urma la urma urmei...)

G. MIHAILA

Tags

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags