BONA AQUA-1 – serial feisbucist

vxhfklgh

Doamna Primar apăsă butonul de interfon și vocea secretarei se auzi  suav și catifelată:

- Da, vă rog!

bhyvrfcfrc

- Petronela, te rog să-mi aduci un pahar cu apă! Dar de la robinet să fie!

Secretara își ascunse uimirea și se gândi că Șefa are gusturi ciudate de când a suferit operația aceea complicată. Lăsă jetul cu apă rece la robinet să curgă până ce simți că îi îngheață degetul cu care sonda.

Cu o sete nedisimulată, doamna Primar duse paharul repede la gură și prima dată înghiți o cantitate mică pe care mai întâi o plimba pe limbă cu ochii ațintiți în zare peste Parcul Cișmigiu, iar apoi începu să bea cu înghițituri mari și lacome ca un asistat social ce muncea cu cârca cu ziua la descărcat lăzi de marfă la piețarii de la Obor, însetat de caniculă, atunci  când primește cu mâinile tremurânde haba cu berea aburită de rece.

- Vă mai aduc unul? întrebă secretara.

- Nu, mulțumesc, Petro, răspunse Șefa cu privirile la orizont, spre infinit și cu gândurile pierdute undeva aiurea. Deodată, pe față îi trecu un fel de umbră care nu era de tristețe, ci mai degrabă radia a oarece bucurie. În colțul gurii cu buzele subțiri, abia colorate de rujul pal cu care se dădea ca o Doamnă, îi apăruse un rictus ce prevestea o răzbunare.

- Fă-mi legătura cu domnul Helvig și după ce termin, când te chem, să vii să-ți dictez un e-mail.

Secretara ieși din birou și peste câteva zeci de secunde Telefonul Operativ bâzâi scurt și discret. Cu o voce profesională, dar amicală, madam Firea rosti un Alo! hotărât.

- Sunt Șeful de cabinet, vă rog să scuzați o secundă, domnul Director tocmai iese din toaletă, rrăspunse o voce baritonală.

Madam Primar o blagoslovi în gând pe proasta de secretară pe care o bănuia de la început că ia și salariul de Șef de Cabinet de la primărie și cel de ofițer SRI din subordinea lui Helvig. Îmi face legătura fără să se asigure că ăla nu are oră de pipi sau de fericire corporală.”

- Sărut mânuțele stimată doamnă Primar general! Sunt încântat să vă aud vocea și în receptor, nu numai la Tv, cu ce pot să mă fac util Domniei Voastre? Chiar mă gândeam că nu ne-am mai văzut tete-a-tete de ceva vreme...

- A, bună Edi, crede-mă că plăcerea de a te auzi este și de partea mea, iar interviurile și emisiunile unde veneai ca invitat PNL și trebuia să-ți pun întrebări incomode nu s-au șters încă din memoria mea.

După schimbul de amabilități protocolare, Gabi Firea atacă scurt, la baionetă:

- Vreau Edi să vă reclam oficial, ca un fel de sesizare, problema care a isterizat Bucureștiul și ține cu gura căscată milioane de enoriași ai Preafericitului Daniel! Mai exact, furtuna din paharul cu apă pe care a aruncat-o mister Dragnea ca să eclipseze lipsa Bugetului la început de februarie. Eu cred că indiferent dacă este adevărat scandalul iscat între Apanova și Ministerul Sănătății - are sau nu are substrat de adevăr- ar trebui totuși să aflăm ca să ne băgăm în seamă și noi, cine este în spatele „mâinii criminale, n-așa?

- Bine și ce să fac eu, că nu o să mă pui acuma să fac treaba Poliției sau a Inspecției de Mediu?! dădu oarecum înapoi Directorul General al Serviciului Român de Informații.

- Băi Edi, ești prost? Ce-i cu tine, ai și tu „cașchetă” pe cap de nu mai poți să gândești? Te anunț că oricum primești o Adresă cu cerere oficială de răspuns la problemă. Găsește și tu un răspus, ce mama dracului, să vadă lumea cum lucrează un Primar general și un Director General al SRI dedicați, în slujba popuilației! Nu mă interesează, dar să știi că-l deranjez și pe Săsanis din somn, de la meditație sau din veșnica vacanță ce și-o întrerupe dic când în când să-l gâdile pe Livache. E doar Șeful CSAT-ului, ce naiba, să ridice problema la Bruxelles, la NATO, e doar atac la siguranța națională, putem fi atacați de niște evreii”, nu?

- Gabi, cu Șeful eu nu mă bag. Treaba ta dacă ai curaj să-i mai ridici încă o problemă existențială pe cap, dar vezi să nu-ți dirijeze automat problema la CCR!

Firea izbucni în râs și după ce simți la Helvig o alianță în idee, îi spuse:

- Vremurile sunt cum sunt și viața ne-a adus de aceeași parte a baricadei. Și Florin îți trimite salutări și mi-a sps să îți transmit o invitație să faceți o partidă de tenis împreună sau să mergeți la un pescuit când ai timp. Tu pui elicopterul la bătaie, iar el aduce o undiță cu pește gata prins și pentru tine, ca să ai cu ce să faci poză și să te lauzi.

Helvig râse de complezență cu un rânjet strâmb care nu era al lui și promise să facă ceva după ce se va gândi puțin.

După ce termină convorbirea, Gabi Firea apăsă butonul interfonului și Petronela veni cu reportofonul pregătit de înregistrare.

„Către Administrația Prezidențpală a Româniai,

În tenția Excelenței Sale, domnul Președinte Klaus Werner Johannis, Șeful CSAT-ului,

Stimate Domnule Președinte, în calitatea dumneavoastră de Președinte al CSAT și Comandant Suprem al forțelor asmate naționale vă informez că mie mi se pare deosebit de suspectă infestarea apei potabile ajunsă în conductele Bucureștiului și vă rog să dispuneți de întreaga dumneavoastră autoritate asupra tuturor organelor și organismelor abilitate ca să elucidăm cine se află la originea acestui atac, dar mai ales care a fost scopul acțiunii?!

Văinformez Domnule Președinte totodată despre nețărmurita mea adeziune la valoarea ce o reprezentați împreună și separat de ilustra dumneavoastră Primă Doamnă și asigurarea că oricând vă stăm la dispoziție să vă construim pe teritoriul Bucureștiului piste noi pentru biciclism ca să vă puteți ține campania electorală.

Guten Tag! Trăiască prietenia dintre poporul german și cel român! Trăiască lupta pentru pace!

 Cu strimă, Gabriela Firea – Primarul general al Bucureștiului.

- Trimite acest e-mail imediat la Cotroceni, Petronela!”

(va urma, la urma urmei...)

G. MIHAILA

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?