Acesti betivi care conduc destinele Europei

picture

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu îl caracterizează dur pe Junker, într-o amplă postare pe Facebook, şi susţine pozacă oficialul european a demisionat din funcţia de premier al Luxemburgului după ce a fost implicat într-un scandal de spionaj de proporţii. După ce explică pe larg întreaga poveste şi îşi expune motivele, politicianul român are şi o concluzie dură: "o spun fără rezerve: Jean-Claude Juncker e un impostor! Nu are ce să caute în funcția pe care o deține și este o #RUȘINE pentru Uniunea Europeană faptul că un astfel de personaj se află la vârful ierarhiei comunitare!"

 

"Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude JUNCKER – un mare iubitor de interceptări ilegale și evaziune fiscală

Știați că...

1. Actualul Președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost nevoit să demisioneze în 2013 din funcția de prim-ministru al Luxemburgului (funcție pe care o deținea de 18 ani) din cauza implicării sale într-un mega-scandal legat de spionaj? ...În decembrie 2012, în Luxemburg a fost înființată o Comisie Parlamentară de Anchetă, ca urmare a unor dezvăluiri referitoare la grave nereguli și practici ilegale comise între anii 2004-2009 de către Serviciul de Informatii din Luxemburg, plasat sub autoritatea directă a premierului Jean-Claude Juncker. În raportul parlamentar s-a arătat că servicile secrete ale Luxemburgului au supravegheat ilegal politicieni și membri ai societății civile, au folosit autoturisme în scopuri personale și au cerut bani și alte favoruri în schimbul influențării unor oficiali. Potrivit comisiei parlamentare de anchetă, abuzurile ar fi cuprins şi plantarea ilegală de microfoane în spațiile ocupate de politicieni! 

...Vă sună, pe undeva, cunoscut?

- Abuzuri ale serviciilor comise în perioada 2004-2009 (poate de aceea îi pupă Juncker lui Băsescu pielea lustruită a capului, probabil se află într-o afinitate de idei despre cum se conduce, cu ajutorul serviciilor, o țară).
- Plantare de microfoane și interceptarea/supravegherea ilegală a politicienilor (tocmai suntem în plin scandal chiar în România, într-o speță similară).
- Raport al unei Comisii parlamentare de Anchetă care vorbește în clar despre abuzurile serviciilor (tocmai am făcut publică partea mea de raport privind alegerile din 2009, în care exact la implicarea abuzivă, nelegală, neconstituțională a SRI fac referire).

2. În perioada în care a ocupat funcția de premier al Luxemburgului, distinsul domn Jean-Claude Juncker s-a implicat direct într-o uriaşă schemă de evaziune fiscală, care vizează multe dintre cele mai mari companii din lume. International Consortium for Invetigative Journalists a dezvăluit că autorităţile luxemburgheze sunt o parte esențială a unei uriaşe scheme de evaziune fiscală, colaborând cu cele mai mari patru companii de audit din lume - Deloitte, Ernst & Young, KPMG şi PricewaterhouseCoopers - şi cu clienţii acestora, companii multinaţionale precum Apple, Amazon, Pepsi şi Ikea, pentru ca acestea să ocolească plata unor impozite în valoare de miliarde de euro în ţările în care au operaţiuni. Aceste companii îşi rulează profiturile prin Luxemburg, cu ajutorul unor instrumente contabile complicate, astfel încât să plătească impozite aici şi nu în UE sau SUA. Astfel, giganţii globali ajung să aibă o rată de impozitare mai mică de 1%, faţă de 21% - media în UE.

Aceste operaţiuni se pot derula în Luxemburg doar prin încheierea unor acorduri fiscale individuale cu entităţile respective, care trebuie semnate de Guvern. Cele mai multe astfel de acorduri au fost semnate în timp ce Juncker conducea guvernul luxemburghez...

Conform investigațiilor, în perioada în care Juncker era premier şi ministru de finanţe al Luxemburgului, acesta a orchestrat opoziţia din grupul de lucru privind taxarea afacerilor, astfel încât nicio măsură mai serioasă de impunere fiscală corectă a marilor corporaţii să nu fie adoptată de Uniunea Europeană. Poziţiei Luxemburgului, cel mai important potrivnic al impunerii fiscale a corporaţiilor, i s-au raliat şi alte state europene, printre care şi... Olanda (de unde vine distinsul domn Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, fost ministru de Externe).

Fabio de Masi, vicepreşedintele Comisiei privind spălarea banilor, evitarea taxării şi evaziunea fiscală din Parlamentul European, care a examinat cu atenţie documentele, a cerut insistent demisia lui Juncker:

„Juncker este parte din problemă şi nu din soluţie. Este absurd ca milioane de europeni care au suferit de pe urma politicilor de austeritate … să îl aibă acum pe naşul evitării taxării ca preşedinte al Comisiei!”...

CONCLUZIE: 

Dacă vrem cu adevărat să schimbăm lumea noastră în bine, nu o putem face continuând să mergem pe drumul minciunii și al imposturii. Iar acest lucru este valabil atât la nivel național, cât și la nivel internațional! Eu nu am de gând să pup pe nimeni pe chelie și nici să tac atunci când IMPOSTURA ar trebui evidențiată cu glas tare. Tocmai de aceea, o spun fără rezerve: Jean-Claude Juncker e un impostor! Nu are ce să caute în funcția pe care o deține și este o #RUȘINE pentru Uniunea Europeană faptul că un astfel de personaj se află la vârful ierarhiei comunitare!", a scris Liviu Pleşoianu pe Facebook.

Video

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags