Absurd cu „OrBanul” liberal

organ

„Prins” cu anumite lucruri, am uitat să „cârâi” la ziceerea Organului penelist, conform căreia: „Dacă te consideri nevinovat, trebuie să ceri să fii cercetat penal!” Cum ar fi ca „zicerea Organului” ce funcționează cu distilate ar deveni lege?

Să ne imaginăm „'rați voi ai naibii de popor de corupți, simpatici dar aprioric corupți” , că vigilența Organului, se transformă mâine în lege, adică obligație cetățenească.

Și să spunem că tu, personaj înzestrat cu responsabilitate, te duci la administrația fiscală să îți plătești dările și funcționarul cam plictisit și siktirit că îi strici „ora sexuală” (că pe ăștia veșnic îi ”regulează” lenea) zice: Da! Buletinul, Nota de impunere și Adeverința că nu ești corupt!?

Păi n-am adeverința, de unde? zici tu umil - amabil, poate capeți indulgența satrapului și te ajută să îți atingi scopul, adică să plătești mizeriile datorate statului, fără a te mai întoarce odată la coadă.

Nasol! Dacă ești om politic trebuie să mergi la cea mai apropiată unitate DNA sau la un parchet normal, dacă nu ai funcție și ceri adeverința la procurorul de serviciu!? El cercetează și te întorci cu dovada că ești nevinovat! Îmi pare rău asta e procedura liberală. Domnu' Organ doar ne-a explicat......

Și să zicem că te întorci după vreo câteva luni cu adevirința. În lunile alea ai dat cu subsemnatul, citat la anchetă etc. Și îi zici funcționarului de la ghișeu: Coane, iote am și adeverința, sunt curat ca lacrima?! Pot să îți dau banii de impozit, amendă și tva-ul de la nuntă?

Ok, zice mutra plictisită! Și înainte de a te însenina tu la față, că scapi de grijă, „Regele hârtiilor” revine: Aaaah. Nu! E expirată, că e mai veche de o lună....... Trebuie una nu mai veche de o lună de zile! Cine știe ce orori puteai comite în perioada asta! Și amabil funcționarul îți dezvăluie și o șpârlă de a ocoli legea „dovedirii nevinovăției”. Ți-o spune îi șoaptă, numai pentru că îi iești simpatic: Dacă în concediul de odihnă vă predați măcar două săptămâni la arestul preventiv, atunci vă emit ăia de la Parchet automat hârtia. În fond, două săptămâni de arest vă scapă de luni de alergătură....

GOGU ORLANDO

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?